28. kolo
14.03.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Brighton díky Trossardovi uspěl v Southamptonu

Brighton se v posledních týdnech dostal po velký tlak, tomu však alespoň trochu ulevil vítězstvím na hřišti Southamptonu. Důležité utkání v boji o záchranu rozhodl pro hosty Leandro Trossard. "Rackové" se tak po delší době vzdálili zóně sestupu.

Domácí hodlal v osmé minutě poslat do vedení Armstrong, zakončení mu však příliš nevyšlo a gólman Brightonu Sánchez si připsal snadný zákrok. To brankář "Saints" Forster měl o dalších osm minut později víc starostí s projektilem Maupaye. Po dalším rohovém kopu už jej však překonal Dunk, který hlavičkoval přesně k tyči - 0:1.

Southampton nicméně ve 26. minutě odpověděl po vlastním kopu od rohového praporku stejnou mincí. Dunk neodvrátil nebezpečí, naopak balón pouze posunul k volnému Adamsovi, proti jehož voleji neměl Sánchez nárok. Jednobrankový náskok mohl hostům těsně před pauzou vrátit Groß, v obrovské šanci jej ale vychytal Forster, který již téměř gólovou střelu vyrazil svoji pravou nohou.

Jedenáct minut po změně stran už však hosté šli do vedení 2:1. Lallanovu přihrávku přiťukl Welbeck do běhu Trossardovi, jenž pohlednou akci zakončil ránou nad Forsterovu pravou ruku. Tři minuty poté zachránil Brighton Sánchez, který veledůležitým zákrokem vychytal Adamse. V dalším průběhu už Southamptonu chyběl tah na branku, body tak uloupili Rackové.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host favorit .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele