21. kolo
30.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ross Barkley (© AFP)

Villans díky brance Barkleyho vyloupili Southampton

Aston Villa se po zbytečném zaváhání na půdě Burnley vrátila na vítěznou půdu, když díky brance Rosse Barkleyho šťastně porazila domácí Southampton. Svatí přitom byli po většinu zápasu lepším celkem, v druhém dějství si vypracovali hned několik vyložených šancí, všechny jim ale zmařil vynikající brankář Martinez. A když se kanonýru Ingsovi přece jenom podařilo v nastavení dostat míč do sítě, radost domácím překazil zdvižený praporek asistenta.

První vážnější šance přišla z kopaček domácího celku, když ránu Ingse zblokoval rukou obránce Cash. Celou situaci ještě přezkoumával videorozhodčí, penalta ale nakonec nařízena nebyla, byť šlo o mimořádně hraniční situaci. V další šanci se opět ocitl útočník Ings, ten však na malém vápně nedokázal tečovat prudký centr z kopačky Walcotta. Obrana hostí byla pozorná i o několik minut později, když po dalším centru z pravé strany na poslední chvíli uklidil míč do bezpečí obránce Cash - bez jeho zásahu by měl dotírající Ings velmi snadnou úlohu. Těsně před poločasem už konečně přišel přesný zásah, kde zděšení domácích příznivců to však byli hosté, kdo otevřeli skóre. A samozřejmě u toho byl záložník Jack Grealish - ten si chytře naběhl za domácí obranu, chvilku pozdržel útočnou akci, načež krásný centrem našel úplně volného Barkleyho, který do protipohybu brankáře otevřel skóre.

Druhé dějství zahájil nebezpečný průnik z dílny Grealishe, jeho zpětnou přihrávku ovšem obrana domácích zblokovala na roh. To byla ale také poslední nebezpečná akce z dílny hostujícího celku, od té doby přihořívalo pouze před brankou Martineze. Nejprve se po pohotové přihráce Ingse ocitl za obranou útočník Adams, jeho vyloženou šanci mu však tygřím skokem zneškodnil výtečný Martinez. Další možnost k vyrovnání měl záložník Armstrong, ten však z hranice vápna nemířil přesně.

V další nebezpečné příležitosti se ocitl Redmond, jeho technický projektil ovšem jeden z obránců přizvedl nad břevno hostující branky. Na rohový kop si zase naskočil obránce Bednarek, jenže ani jeho prudkou hlavičku zkrátka a dobře Martinez nemínil pustit za svá záda. A když se v nastaveném čase dostal po párádní ráně Adamse ke gólové dorážce kanonýr Ings, zachránil zas hosty zdvižený praporek asistenta rozhodčí. Aston Villa tak přežila drtivý nápor Southamptonu v druhé části a s pořádnou dávkou štěstí odváží všechny tři body za výhru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele