13. kolo
17.12.2020 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Anthony Martial (© AFP)

United otočili duel v Sheffieldu

Fotbalisté Sheffieldu United prohráli domácí zápas třináctého kola Premier League s Manchesterem United 2:3. Za domácí celek si dvě branky připsal David McGoldrick, za hosty se dvakrát trefil Marcus Rashford a jednou Anthony Martial.

Náhradní gólman United udělal v páté minutě obrovskou chybu a domácí celek šel do vedení 1:0. Dean Henderson po přihrávce od Lindelöfa čekal s míčem, až k němu doběhl Oliver Burke, který mu zblokoval přihrávku a posléze tak měl snadný úkol David McGoldrick, který poslal míč do prázdné svatyně.

Po pěkné akci domácího celku v šestnácté minutě mohl John Fleck zvýšit, ale jeho pokus z hranice vápna skončil vedle levé tyče.

O deset minut později hosté z první vážnější akce srovnali na 1:1. Victor Lindelöf poslal excelentní míč za obranu, který si ještě lépe zpracoval Marcus Rashford a následně prudkou střelou do levé části branky překonal gólmana Ramsdaleho.

Ve 33. minutě už hosté otočili skóre a vedli 2:1. Fernandes na pravé straně přihrál míč Pogbovi, který skvělým pasem z první za obranu vyslal do obrovské šance Anthonyho Martiala, jehož první střelu vyrazil brankář Ramsdale, ale na dorážku už nedosáhl.

O minutu později to mohlo být 3:1 pro Manchester, ovšem Aaron Ramsdale skvěle vychytal střelu Rashforda k tyči.

V 51. minutě předvedli hosté parádní akci, která skončila třetím gólem v síti Sheffieldu. Paul Pogba si zahrál na Zidana ve středu hrací plochy, kde se elegantně zbavil hráče a posléze se snažil najít Greenwooda, který sice byl faulován, ale míč převzal Marcus Rashford, který jej posléze posunul na Fernandese, ten na Martiala a následně zakončil pod brankáře Ramsdaleho právě Marcus Rashford.

Jenom co Juan Mata přišel v 76. minutě na hrací plochu, tak se po skvělém centru Bruna Fernandese dostal do šance, ale jeho pokus byl zblokován. Následně pálil také Martial, ale ani on neprostřelil obranu Sheffieldu.

Tři minuty před koncem základní hrací doby se domácím podařilo snížit. Centr z rohového kopu letěl na hranici malého vápna, kde se snažil odhlavičkovat míč Victor Lindelöf, ale ve výskoku se balón od něj odrazil do Davida McGoldricka a ten tak dal druhou branku v utkání.

V první nastavené minutě mohlo být vyrovnáno, jenže Dean Henderson odčinil svou chybu z úvodu zápasu, jelikož tentokrát chytil skvělou střelu Lyse Mousseta.

Sheffield je tak dále s jedním bodem poslední, United poskočili na šestou příčku a mají oproti svým soupeřům zápas k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele