5. kolo
17.10.2020 21:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Manchester United otočil vývoj utkání a přehrál Newcastle

Manchester United se oklepal z poslední porážky s Tottenhamem a na půdě Newcastlu navzdory špatnému startu nakonec zvítězil jednoznačně 4:1. Krom úvodu duelu byli Rudí ďáblové lepším celkem a zvítězili zaslouženě, byť se ona výhra nerodila úplně snadno - vítězný gól Bruna Fernandese přišel až pět minut před vypršením základní hrací doby. Ole Gunnar Solskjaer si tak může minimálně do příštího týdne oddechnout, jeho svěřenci totiž výkonem dokázali, že řeči o velké krizi a různých hádkách uvnitř týmu se ukázaly jako liché.

Manchester United přitom do utkání vstoupil tím nejhorším možným způsobem - už po dvou minutách totiž do rychlého brejku utekl Shelvey, předložil míč do pravého křídla nabíhajícímu Krafthovi, jehož centr si nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Shaw.

Rudé ďábly rychle inkasovaný gól trochu zaskočil, nicméně postupem času přece jenom začali přebírat otěže zápasu pevně do vlastních rukou. Nejprve zahrozil Rashford, který se dostal k zakončení uvnitř pokutového území, jeho ránu však obrana domácích zblokovala na roh. Po dvaceti minutách se pak parádní akcí blýskl Bruno Fernandes, který si na hranici vápna narazil s Matou a parádní ranou do vzdálenějšího rohu branky rozvlnil síť. Jeho radost však byla předčasná, opakované záběry totiž ukázaly ofsajd, který posléze videorozhodčí nahlásil hlavnímu sudímu a branka tak nemohla být uznána.

O pět minut později vyslal dalším parádním pasem Fernandes do úniku Matu, jeho střelu z úhlu ovšem Darlow vytěsnil na roh. Z něj už však přece jen zapršelo - na rohový kop si totiž nejvýše naskočil Maguire a přesnou hlavičkou srovnal na 1:1. Do konce poločasu zahrozil ještě Saint-Maximin, jeho utěšenou ránu ovšem De Gea s vypětím všech sil vyrazil.

První velkou šanci druhé půle si připsal opět Newcastle - na levé straně se Saint-Maximin vymotal ze složité situace a hezkým centrem našel Wilsona, jehož zakončení ale bravurním zákrokem zneškodnil De Gea. Na druhé straně byl po brejkové situace ve vápně faulován Rashford a na popud videorozhodčího byla odpískána penalta. K té se postavil Bruno Fernandes, nicméně jeho ránu dokázal Darlow tygřím skokem vyrazit.

Deset minut před koncem se za vápnem uvolnil stoper Maguire, ovšem jeho střela těsně minula pravou tyč branky domácích. Vysvobození pro hostující celek přišlo pět minut před vypršením základní hrací doby. Do rychlého protiútoku se dostal Rashford, navedl míč do vápna, nezpanikařil a chytře jej předložil pod sebe na nabíhajícího Fernandese. Ten zachoval chladnou hlavu a situaci vyřešil nádherným obstřelem do horního rohu branky, čímž vystřelil svému týmu vedení. Newcastle vrhl všechny síly do útoku, ale bylo mu to málo platné - v nastaveném čase naopak se ještě po kombinaci s Rashfordem krásnou střelou prosadil Wan-Bissaka a v poslední minutě nastavení po samostatném úniku upravil na konečných 4:1 útočník Rashford.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

2:1

Reagovat
NuFc23

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele