36. kolo
14.05.2021 21:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

City museli otáčet. Divokou přestřelku ale nakonec zvládli lépe

Nečekaně dramatický průběh mělo utkání 36. kola Premier League mezi Newcastlem United a Manchesterem City. Domácí vedli po gólu Kraftha, poté však první obrat duelu zařídili Cancelo s Torresem. Poté se však trefili Joelinton s Willockem, a tak musel Ferran Torres zkompletovat hattrick.

Úvod zápasu byl poměrně opatrný, až po Joelintonově střele kopali domácí ve 25. minutě rohový kop. A ten skončil vedoucí brankou Newcastlu. Shelvey totiž centrem mířil přesně k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Emil Krafth. Ten se v souboji dostal před Akého, načež přesnou hlavičkou nedal Carsonovi žádnou šanci.

Ve 36. minutě mohli domácí své vedení navýšit. K rozehrávce přímého kopu se postavil Shelvey, který to zkoušel přímo na branku. Jeho technická střela dopadla pouze do břevna hostující branky.

O tři minuty později mohli Magpies litovat předchozího břevna. City se totiž jednoduše dostalo do opačného pokutového území, kde si na nahrávku proti noze dokázal seběhnout obránce Joao Cancelo, jehož tečovaná rána nakonec nechytatelně zapadla ke vzdálenější konstrukci.

Domácí se už zřejmě viděli v šatnách, protože City za chvíli znovu udeřili. Po nedovoleném zákroku kousek od levé autové lajny jsme sledovali standardní situaci, na kterou si dokázal seběhnout Ferran Torres, jehož parádní prodloužení míče patičkou nakonec skončilo za zády Dúbravky. Regulérnost branky muselo ještě potvrdit video, které dalo výroku sudího za pravdu. Torres se skutečně nacházel před obránci a o ofsajd se nejednalo.

V nastaveném čase se ještě děly věci. Aké šel do riskantního souboje v pokutovém území a rozhodčí znovu celou situaci zkoumal u videa. Po poměrně dlouhé době však přišel jasný verdikt - penalta pro domácí. K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Joelinton, který zvolil tvrdé zakončení k levé tyči, na které Carson nedosáhl.

Citizens jako by se nepoučili z děje na konci první půle, po hodině hry totiž Kyle Walker fauloval v pokutovém území Willocka. K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy Joseph Willock, který ovšem nechal vyniknout Carsona. Přesto se domácí záložník dostal po vyráženém míči k dorážce, kterou neomylně poslal do prázdné hostující branky a poslal Newcastle znovu do vedení.

To však trvalo jen dvě minuty. Poklidná útočná akce mistra Premier League vedla přes střed hrací plochy na pravou stranu. Tam se Jesus dostal ke střílené nabídce pod sebe, kde na hranici malého vápna tvrdě zakončil pod horní tyčku Ferran Torres a pohodlně překonal Dúbravku.

Newcastle zřejmě vyrovnání zmrazilo, protože hosté během pár minutek otočili výsledek ve svůj prospěch, navíc si hattrick připsal fantastický Ferran Torres. Hodně prostoru měl před sebou Cancelo, který zkoušel zakončit na domácí branku. Jeho rána se od tyče odrazila k naprosto osamocenému Torresovi, před kterým číhala prázdná branka.

V posledních dvaceti minutách už City napouštěli domácí téměř vůbec k míči a těsnou výhru si zkušeně pohlídali. Guardiolův výběr tak stvrdil zisk ligového titulu dalším vítězstvím, Newcastle má již záchranu jistou a může zbytek sezony dohrát bez větších nervů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3 a titul v kapse

Reagovat
t0mmy33MCFC

a je hotovo mohli nam to nechat na patek oslavit to v zapase, ale vime, ze Utd nam radi kazi oslavy tim, ze ten titul prohraji sami zbyle zapasy urcite ocekavam Kuna, Ferrana, Sterlinga a verim, ze bez tlaku jim to pujde

Reagovat
MCFC_8

Sam som zvedavy koho Pep bude stavat, dufam, ze si zahraju vsetci, lebo setrit zaklad na LM neviem ci by bolo dobre, teda, ze necele 3 tyzdne vobec nehrat...treba si to uzit a pripravit sa co najlepsie na finale a odplatu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele