17. kolo
03.01.2021 15:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester vyloupil stadion Newcastlu

Leicester zvládl těžký zápas na půdě Newcastle, kde díky brankám záložníků Maddisona a Tielemanse z druhého dějství zvítězil 2:1. Foxes byli prakticky po celé utkání lepším celkem a zaslouženě se tak dostali do dvoubrankového vedení, domácím se ale v závěru podařilo utkání zdramatizovat, když se po závaru v šestnáctce prosadil útočník Carroll. Nic víc už se však "Strakám" nepodařilo, a tak se svěřenci manažera Brendana Rodgerse mohli radovat z dalšího venkovního vítězství.

První nebezpečí přišlo ze strany hostí, konkrétně pak z kopaček Maddisona, který se za vápnem hezky uvolnil a na branku domácích vyslal nebezpečný projektil, který však o pár decimetrů minul zamýšlený cíl. O pár chvilek později zase hezky zakombinoval Maddison s Vardym, kterého prvně jmenovaný vysunul za obranu Newcastlu. Útočník Leicesteru trochu překvapivě nezakončoval, ale akci ještě šperkoval přihrávkou na Tielemanse, jenž ale celé snažení vlastních spoluhráčů zazdil nepřesným pasem na osamoceného Barnese. Za obranu Newcastlu se Jamie Vardy dostal i o pár chvil později a tentokráte už volil tradičnější řešení - kličku brankáři a zakončení, po kterém se balón poprvé v utkání ocitl v síti. Branka ovšem nemohla být uznána, protože si anglický reprezentant nepohlídal ofsajdové postavení.

Následující minuty pak žádnou velkou příležitost nepřinesly, Leicester si sice zachovával územní převahu, jeho snažení však končilo okolo vápna domácích. Až pět minut před pauzou vnikl do šestnáctky levý bek Castagne, ovšem jeho centr nezvládl dobře trefit záložník Barnes. V nastavení první půle se pak ještě k hlavičce po rohovém kopu prodral Fofana, ani ten ale branku netrefil.

Na startu druhého dějství se opět do obrovské šance dostal Vardy, tentokráte však mířil pouze do boční sítě a jeho případnou radost by i tak překazil zvednutý praporek rozhodčího. O několik minut později se ovšem hostující fotbalisté přece jenom dočkali. A opět u toho byl Vardy, který se tentokráte převtělil do role nahrávače. Z levé strany nebojácně vnikl do pokutového území, kde nezazmatkoval a míč předložil nabíhajícímu Maddisonovi, který se na hranici vápna do míče parádně opřel a ranou pod břevno otevřel skóre utkání.

Vyrovnat mohl na druhé straně Wilson, ten ale nedosáhl na centrovaný míč v podání Yedlina. Naopak udeřilo na druhé straně - dvacet minut před koncem rozjel pohlednou akci Tielemans, který do křídla vybídl k úniku Albrightona. Ten s ním doputoval až do pokutového území, načež zpětným pasem oslovil opět Tielemanse, který parádní utaženou ranou z hranice pokutového území zvýšil na 2:0.

Když už to vypadalo, že si hosté s přehledem ustráží vedení, podařilo se domácím přece jenom zápas zdramatizovat. Po volném přímém kopu si míč našel útočník Carroll a prudkou přízemní ranou nedal Schmeichelovi pražádnou šanci reagovat. Vyrovnat mohl v nastaveném čase Wilson, ten ale v nadějné pozice pálil z volej pouze do rukavic hostujícího brankáře. Případná branka by navíc stejně neplatila, jelikož se útočník domácího celku nacházel v ofsajdovém postavení. A protože si Newcastle už žádnou další šanci nevypracoval, dospělo utkání k vítězství hostujícího celku v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

Bruce Out 0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele