16. kolo
29.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hrdina Rashford vystřelil Manchesteru United výhru proti Wolves

Už se zdálo, že Manchester United ztratí body podruhé za sebou, avšak závěrečné minuty přece jen přinesly jedinou branku z kopačky Marcuse Rashforda, díky níž se domácí mohli radovat z vítězství.

V úvodu duelu měl nejvíce práce brankář "Rudých ďáblů" De Gea. Nejprve v osmé minutě zasahoval proti pokusu Neta, tři minuty poté jej prověřil Vitinha a následně španělský gólman obstál i při střele Nevese. Neblíže byli "Vlci" brankové radosti ve 23. minutě, kdy hlavička Saisse po standardní situaci skončila na břevně.

Po půlhodině hry měl z první větší šance United gól na noze Fernandes, ovšem po centru Greenwooda trefil svého krajana v bráně Wolves Patrícia. Hosté odpověděli ve 38. minutě, kdy Saissovo zakončení po dalším volném kopu zneškodnil pozorný De Gea.

Druhá půle začala dost vlažně a ve hře obou celků dominovaly namísto pohledných akcí nepřesnosti. Až v 64. minutě se mohl blýsknout Rashford, jenže po centru od Pogby hlavičkoval nad horní tyč. Ani za dalších pět minut se k domácím štěstí nepřiklonilo. Cavani sice po rohovém kopu rozvlnil síť, ovšem jeho zásah neplatil kvůli ofsajdu, načež videorozhodčí neodpískal ani penaltu po Coadyho zásahu rukou. Krátce poté zase na druhé straně nebezpečně hlavičkoval aktivní Saiss, také marocký fotbalista se ale nacházel v postavení mimo hru.

V 75. minutě vyslal jedovatou ránu Pogba, Patrício ale zůstal pozorný a letící balón lapil do rukavic. United každopádně utahovali šrouby a o dvě minuty později předložil Pogba míč Martialovi, který jej však poslal pouze na tribunu. V závěrečné fázi utkání se domácí čím dál složitěji probojovávali přes obranný val Wolverhamptonu

Jenže Rudé ďábly není radno podceňovat - nikdy. V nastaveném čase totiž Fernandes dalekonosným pasem rozběhl Rashforda, ten se uvolnil k zakončení, které se otřelo o záda blokujícího Saisse tak (ne)šťastně, že Patrício již neměl šanci zareagovat. Rashfordův pozdní zásah tak zajistil Manchesteru tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele