12. kolo
12.12.2020 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester derby nenabídlo góly, radost ani zábavu

Bez fanoušků, bez náboje, bez šancí, bez gólů. Takové Manchester derby nechceme. A to jsme se na něj tolik těšili! Bitva dvou nejlepších záložníků Premier League a klasicky třeskuté střety, které k jednomu z největších soubojů v Anglii neodmyslitelně patří. Dostali jsme ale strašně málo. Největší napětí zhatil VAR (správně) a Gabriel Jesus, jehož sebevědomí při zakončení je ještě nižší než schopnost české vlády efektivně se vypořádat s koronavirem.

Oba týmy mají v kádru velké ofenzivní hvězdy. O Brunovi s De Bruynem (jak jste jistě pochopili) šla řeč výše, dále třeba Rashford, nebo Mahrez se Sterlingem. Jenže oba týmy se vynulovaly navzájem. Trenéři postavili defenzivněji laděné sestavy, United například často při presinku neopouštěli vlastní polovinu - a zápas podle toho vypadal.

Největší pochvalu si tak zaslouží obrana domácího týmu, která měla přeci jen o něco víc práce než kvarteto před Edersonem. A vedli si náramně. V prvním poločase exceloval Lindelöf, po změně stran jen zastínil nepřekonatelný Maguire, no a Shaw (především) s Wan-Bissakou si taky při bránění počínali téměř dokonale.

Šancí proto bylo poskrovnu. Jako první zahrozil McTominay, jenž nabíhal po rohu Shawa sám na zadní tyči, ale k míči nedorazil včas. Citizens taktéž vyprodukovali několik náznaků. Sterling za asistence De Bruyna protancoval do vápna, ale jeho ránu zblokoval Maguire. Mahrez poté poslal nádherný míč do vápna na Jesuse, ale ten jej vší silou narval snad až přes tribunu. Největší šanci zápasu měl zmíněný Riyad Mahrez. Ten se po přihrávce De Bruyna zjevil úplně sám před De Geou - a měl i hodně času. Zakončení ale zpackal. Red Devils hned po pauze dostali jedinečnou šanci ke skórování, když Walker ve vápně nakopl Rashforda. Situaci ale předcházel těsný ofsajd, což zpozoroval až VAR.

Druhá půle se ale ve větší míře odehrávala před šestnáctkou United a měla dvě hlavní postavy. Gabriela Jesuse a Harryho Maguire. Anglický stoper si vybral jeden ze svých dobrých výkonů a bořil jednu snahu hostí za druhou. No a Jesus? Ten potřebuje gól jako sůl, protože si vůbec nevěří. Dvakrát doběhl s míčem až před gólmana, ale že by zakončil? Kdepak. Jednou radši předal De Bruynovi, jehož ránu zblokoval Maguire (jak jinak), podruhé s míče odběhl zase bůhvíkam.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
Devil

.....s tou naší obranou 0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

kurz 4,45 doma ... ja vim ze United hraji doma prd letos ale i tak , nebyt fanousek City tak by se na to dalo vsadit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele