34. kolo
13.05.2021 21:15 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool v atraktivním zápase přehrál Manchester United

Liverpoolu se po dlouhých sedmi letech podařilo v Premier League zvítězit na půdě Manchesteru United a udělal tak důležitý krok v boji o Ligu mistrů. The Reds přitom do utkání nevstoupili vůbec dobře a po rychlém vlastenci Phillipse prohrávali, od dvacáté minuty však svěřenci Jürgena Kloppa převzali otěže utkání, po dlouhé pasáže byli jednoznačně lepším celkem a duel zaslouženě otočili.. V současnosti tak na čtvrtou Chelsea ztrácí čtyři body, loňský mistr má však zápas k dobru a je už takřka jasné, že o Champions League se bude bojovat až do závěrečného hvizdu sezóny.

Liverpool do zápasu vstoupil naprosto nekoncentrovaný a v úvodních minutách vyráběl chybu za chybou. Nejprve v rozehrávce hrubě chyboval brankář Alisson, který doslova namazal dotírajícímu Cavanimu, ten ale zaváhání hostujícího brankáře využít nedokázal a po rychlé kličce zamířil mimo.

Po deseti minutách však hosty štěstí už nezachránilo - defenzivní složka Liverpoolu nevěnovala dostatečnou pozornost Wan-Bissakovi, který pronikl do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel osamoceného Fernandese, který měl dostatek času a prostoru, aby si balón připravil a šajtlí zamířil ke vzdálenější tyči. Zda by balón skutečně zamířil do sítě, to se již nedozvíme, jelikož do střely vložil svou kopačku obránce Phillips a nasměroval jej nekompromisně do vlastní branky.

Hosty však rychle inkasovaná branka nezlomila a postupem času se přece jen dostali do tempa. První vážnější příležitost měl na svých kopačkách Jota, který využil precizního centru od Alexandra-Arnolda, zblízka však dokázal jen nastřelit vyběhnuvšího Hendersona. O pár minut později byl po střetu Bailyho s Phillipsem nařízen pokutový kop, po konzultaci u videa však hlavní sudí Taylor svůj verdikt změnil - obránce Manchesteru United byl totiž u míče dříve než jeho soupeř a následný střet obou hráčů už byl nezaviněný.

Svěřence Jürgena Kloppa však ani tato komplikace nezastavila - k návratu do zápasu jim totiž velmi pomohly standardní situace. Nejprve po rohovém kopu nedokázala defenziva United odpravit míč do bezpečí, čehož využil aktivní Phillips a na branku domácích vyslal velmi nepovedenou střelu - tu si ale na malém vápně našel Diogo Jota a krásnou patičkou srovnal stav utkání.

Když to vypadalo, že už se do kabin půjde za nerozhodnutého stavu, našel si v nastavení prvního poločasu centr Alexandra-Arnolda hlavu osamoceného Firmina a Liverpool rázem vedl. Hostujícím hráčům se navíc podařil i nástup do druhého dějství - jen dvě minuty po změně stran totiž vystřelil Arnold, brankář Henderson jeho střelu neudržel a dobíhající Firmino pak míč z malého vápna dopravil do sítě už potřetí.

Definitivně rozhodnout mohli v následujících minutách Arnold nebo Salah, s jejich ranami si ovšem brankář Henderson poradil. Překonal ho po rychlé akci až útočník Jota, v tento moment však domácímu strážci svatyně pomohly dobře postavené tyče.

A tak zákonitě udeřilo na druhé straně. Rashford si rychle vyměnil míč s Cavanim, naběhl si za obranu hostí a z prvního doteku pak v pádu dokázal s notnou dávkou štěstí překonat brankáře Alissona. Vyrovnat mohl o pět minut později Greenwood, k tomu se dostala zblokovaná střela Fernandese, anglický forward sice z malého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě, na brankové čáře však senzačně zasáhl pozorný Phillips. Dorážku McTominaye pak obrana hostí zblokovala na rohový kop. Vyrovnat mohl ještě v poslední pětiminutovce útočník Rashford, ten ale z ostrého úhlu nemířil přesně.

Definitivní tečku za zápasem napsal v poslední minutě normální hrací doby rychlý Salah, který využil naivní ztráty míče v podání střídajícího Matiče, po přihrávce Jonese pláchl všem dotírajícím hráčům a v zakončení chladnokrevně obstřelil zkoprnělého Hendersona. Liverpool tak získal velmi cenné tři body a pokračuje ve stíhací jízdě za Champions League.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Idealne remizka ... at v pripade nasi vyhry nad CP to jeste neni matematicky uplne jasne, preci jen by si asi hraci ty oslavy moc neuzili pred PSG

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Busby babes

Several #mufc players arrived at Old Trafford more than six hours before kick-off against Liverpool today #mulive [mail]

ale hrat se asi bude

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele