6. kolo
24.10.2020 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Edouard Mendy (© AFP)

Manchester United hrál s Chelsea 0:0, dobrý výkon předvedl brankář Mendy

Tradiční souboj dvou velikánů Premier League Manchesteru United a Chelsea skončil tím možná nejhorším výsledkem 0:0. Plichta je především pro Rudé ďábly další ztrátou a jeden z nejúspěšnějších týmů zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky. Blues jsou na tom lépe, i když i oni zůstávají mimo pohárové příčky. Svůj debut si v dresu Manchesteru dobyl Edinson Cavani.

Trávník slavného Old Trafford zkrápěl vydatný déšť, což samozřejmě není na ostrovech nic překvapivého. Překvapení nepřinesly ani sestavy obou jedenáctek, snad se sluší jen zmínit, že manažer Blues Frank Lampard nechal na lavičce náhradníků brankáře Kepu a do branky se postavil Senegalec Edouard Mendy. Byl to správný tah, protože Mendy byl dost možná klíčovou postavou celého zápasu. Na lavičce zůstal i Edinson Cavani, nová posila United.

První poločas přinesl několik zajímavých situací a jako první měli gólovku hosté z Londýna. Pogba ztratil ve středu hřiště balón a Christian Pulišić si to okamžitě namířil směr domácí šestnáctka, odhodlal se i ke střele, která však minula zadní tyč. Manchester United kontroval Rashfordem, jenž také pálil zpoza vápna a jeho pokus vyrazil Mendy na rohový kop. Hodně vášní přinesla situace uvnitř domácího vápna. Stoper Maguire obepnul Azpilicuetu a Chelsea se vehementně dožadovala penalty. Nutno podotknout, že Maguire šel do souboje opravdu zvláště, zapojil obě ruce a v tomto případě se mělo pískat. V prvním poločase ještě Juan Mata protáhl Mendyho, který tak získával na jistotě.

Do druhého poločasu už zasáhl i Edinson Cavani, který přišel přesně v 58. minutě a okamžitě se mohl stát hrdinou. Po přihrávce do vápna zakončoval na přední tyči jen těsně vedle. Nutno ale dodat, že Mendy na přední tyči byl. Na druhé straně zase vykouzlil parádní centr Reece James a Pulišičovi stačilo jen trefit balón. Americký útočník však promáchl.

Ještě jednou v zápase předvedl pěkný zákrok Mendy, když kroucenou střelu Rashforda vyrazil na rohový kop. Šlágr v Divadle snů žádnou banku nepřinesl a oba velikáni si připisují po bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Vsadim gule

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme Atkinsonovi, že nám nepískl jasnou penaltu v prvním poločase

Reagovat
Devil

Myslíš tu na Rashforda?

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba v první půli nehrál, to je zkomolenina" ten článek.

Reagovat
MySch017

autor očividne zápas sledoval poctivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele