11. kolo
05.12.2020 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City proti Fulhamu nepřipustil zaváhání a vyhrál 2:0

Duel Manchesteru City s Fulhamem žádné překvapení nepřinesl. Hosté sice do zápasu mohli jít sebevědomí z nečekaného triumfu na půdě Leicesteru, avšak na Etihad Stadium tahali za kratší konec provazu od samého úvodu a po zásluze odjeli s porážkou 0:2 O vítězství Citizens se postarali především Raheem Sterling a Kevin de Bruyne, kteří si zapsali po jednom gólu a druhý svému spoluhráči připravili, ať už asistencí, či vybojovanou penaltou.

O vítězi bylo rozhodnuto prakticky již po pětadvaceti minutách hry. Už v šesté minutě předvedl De Bruyne jeden ze svých lahůdkových pasů na nabíhajícího Sterlinga, jenž sice chvíli předtím ve výtečné pozici selhal, avšak napodruhé si již počínal chladnokrevněji a uklidil míč přesně po zemi k tyči. Pojišťovací trefu si pak domácí připsali z pokutového kopu, když aktivního Sterlinga podrazil v šestnáctce Andersen a De Bruyne na rozdíl od nedávného zápasu s Liverpoolem ze značky pokutového kopu nezaváhal. Pro Sterlinga šlo mimochodem o jubilejní dvacátou vybojovanou penaltu v Premier League, což je stávající rekord.

Hosté se po změně stran pokoušeli o větší ofenzivní snažení, ovšem bezvýsledně. Naopak kvůli vysunuté obranné linii Cottagers mohlo být konečné skóre ještě vyšší, neboť režisér domácích De Bruyne zůstával i nadále při chuti, avšak jeho rána skončila na břevně a v dalším úniku pro změnu ztroskotal na brankáři Aréolovi. Přestože tak Citizens již dvoubrankový náskok nenavýšili, mohou být se svým výkonem spokojeni.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

Snad dalsia kanonada...4:0

Reagovat
diastan

Přesně tak, chce to dávat góly.

5:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pep ani jedno stridani

Reagovat
MCFC_8

Prekvapil ma, ved prednedavnom volal po 5 striedaniach...skoda, ze sme nepremenili viac sanci, ale aspon sa vyhralo, som zvedavy na derby

Reagovat
t0mmy33MCFC

no minimalne kevina mohl, porad se resi jak je unavenej a pak ho necha do konce rozhodnutej match

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele