19. kolo
17.01.2021 20:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

John Stones (© AFP)

Manchester City deklasoval neškodný Crystal Palace

Manchester City potvrdil vzrůstající formu a na domácí půdě hravě přehrál Crystal Palace poměrem 4:0. Citizens na svém vítězství začali pracovat již v první půli, kdy se po centru De Bruyneho prosadil John Stones, po změně stran vnesl klid do domácích řad skórující Gündogan, který definitivně zlomil odpor hostujícího mužstva. Do konce utkání ještě přidal druhou přesnou trefu v zápase stoper Stones a definitivní podobu výsledku dal těsně před koncem ranou z přímého volného kopu křídelník Sterling.

První vážnější akci měl na svědomí záložník Gündogan, který se ve středu pole hezky uvolnil a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl ke střele, jeho utěšenou pumelici ale obětavým zákrokem zblokoval stoper Cahill. Po dvacet minutách pak přišla nejvážnější akce hostujícího mužstva v celém zápase - záložník Eze přebral na polovině hřiště míč, uběhl s ním dobrých pět metrů a na branku Edersona vyslal propagační pokus, který navíc letěl o dobré tři metry nad domácí svatyni. Tento moment by měl dostatečně posloužit k ilustraci toho, jak bezkrevný výkon směrem vpřed svěřenci Roye Hodgsona vlastně podali.

Po 26. minutách pak přišla první gólová radost na straně Manchesteru City - to totiž naprosto lahůdkovým centrem našel záložník De Bruyne nabíhajícího Stonese, který se na malém vápně protlačil k hlavičce a brankáři Guaitovi nedal sebemenší šanci. Před poločasovou pauzou mohl vedení domácích navýšit útočník Jesus, ten ale v těžké pozici mířil pouze do rukavic připraveného Guaity.

Krátce po změně stran ovšem svěřenci Pepa Guardioly mohli oslavovat druhý vstřelený gól. Rohový kop Bernarda Silvy sice obrana hostí odvrátila, jenže na hranici pokutového území prohrál klíčový souboj Townsend, míče se zmocnil Gündogan, který parádní střelou do vzdálenější šibenice rozvlnil síť podruhé.

Citizens byli při chuti a chtěli svůj náskok dále navyšovat, což se jim o deset minut později také povedlo. To si na rohový kop naskočil stoper Diaz, jeho zakončení ještě brankář Guaita pohotově vyrazil, jenže k odraženému míči se dostal nejrychleji Stones a prudkou ranou si připsal svůj druhý přesný zásah v zápase.

Definitivní podobu výsledku pak dal v posledních minutách utkání záložník Sterling, který se postavil k exekuci volného přímého kopu na hranici pokutového území a prudkou ranou na stranu brankáře zaskočil Guaitu. Manchester City tak pokračuje v dotahování se na čelo tabulky, naopak Crystal Palace pokračuje v mizérii posledních zápasů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Loni jsem byl v Manchesteru na tomto zapase v sobotu 18. ledna , v neděli pak hráli Utd v Liverpoolu... letos je to uplně stejně, náhoda?

Reagovat
t0mmy33MCFC

myslím stejně jako kolo, tentokrát hrajeme také v něděli

Reagovat
diastan

Nemyslím si

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak snad se to losuje ne ? Prave by me zajimalo jestli je to cista nahoda nebo to ma nejakou souvislost...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečnej příběh

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele