18. kolo
19.01.2021 21:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester vynuloval Chelsea a posunul se do čela tabulky

Obrana Chelsea zase jednou pohořela proti kvalitnímu soupeři. Tentokrát Blues nestačili na Leicester, jenž si vítězství zařídil dvěma zásahy, přičemž sám ani jednou neinkasoval. Domácí se v neúplné tabulce dokonce posunuli do vedení, naopak hosté klesli až na osmé místo.

Skóre se díky Leicesteru měnilo již v šesté minutě. Maddison při rozehrávce rohového kopu nakrátko vyzval k průniku Albrightona, jehož nabídku promáchl Barnes, ovšem za ním operující Ndidi se do meruny opřel tak parádně, že za asistence tyče nedal gólmanů hostů Mendymu sebemenší šanci.

Devět minut po úvodní trefě mohlo být hráčům Chelsea ještě hůř. Castagne v obtížné situaci nezazmatkoval a přihrál na osu hřiště Maddisonovi, jehož pumelice rozezvonila břevno. Až poté podnikli hosté první zajímavý útok, když se z pravé strany natlačil do pokutového území James, avšak brankář Foxes Schmeichel spolehlivě zasáhl, načež si dánský gólman poradil i s hlavičkou Thiaga Silvy po následujícím rohovém kopu.

Domácí byli střelecky při chuti a využívali moře volného prostoru před šestnáctkou protivníka. Ve 26. minutě tak do meruny práskl Albrighton a Mendy musel balón vytěsnit nad břevno. Také Blues se ale začali dostávat do hry a po půlhodině hry mohl vyrovnat Hudson-Odoi, jenže rychlý brejk po přihrávce od Pulisice zakončil těsně vedle tyče. Obránci Chelsea nicméně nadále nechávali pootevřená vrátka, do nichž ve 34. minutě naběhl Vardy, obloučkem si však na Mendyho nepřišel.

Šest minut před přestávkou si dost zahrával stoper Lišek Evans, který fauloval pronikajícího Pulisice na hraně pokutového území. Sudí Pawson dokonce nejprve odpískal penaltu, ovšem po přezkumu videozáznamu nařídil ve prospěch Chelsea pouze přímý kop, byť situace byla dost těsná. Buď jak buď, Mountova exekuce standardní situace skončila na tribuně. A tak ve 41. minutě přidal druhý zásah Leicester. Albrightonův nákop propadl za spící zadní řadu hostů k Maddisonovi, jenž zblízka prostřelil Mendyho.

Pět minut po změně stran to mohlo být již 3:0. Albrighton dalším přesným pasem našel tentokrát Justina, jehož hlavičce chyběl opravdu kousek. V 54. minutě pak na druhé straně zakončil rohový kop Chelsea James, ale Schmeichel neměl příliš těžkou práci s lapením míče. Vzápětí se domácímu Albrightonovi podařilo rozvlnit síť, ovšem jeho branka neplatila kvůli postavení mimo hru.

Lišky ale zůstávaly nadále nebezpečnější. V 57. minutě měl gól na kopačce také Tielemans, jenže Blues již poněkolikáté podržel Mendy. Hosté zase nadále naráželi na pevnou defenzivu domácích. A když se v 86. minutě přece jen prosadil střídající Werner, překazil Chelsea radost zvednutý praporek asistentky rozhodčího, byť Wernerův ofsajd byl snad centimetrový. V nastavení pak Schmeichela nepropálil ani Ziyech.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele