12. kolo
11.12.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

David Moyes v objetí s Tomášem Součkem (© AFP)

Součkova trefa pomohla k obratu v Leedsu

Velmi těžce vybojované vítězství si připsali fotbalisté West Hamu na hřišti Leedsu. Brzy tam prohrávali po Klichově trefě, ještě v první půli ale dokázal srovnat Souček. V závěrečné čtvrthodině o vítězství Kladivářů rozhodl Ogbonna.

Už ve třetí minutě přišel důležitý moment. Bamford po kličce Fabianskému a podražení polským brankářem upadl, což neuniklo zraku sudího, jenž nařídil pokutový kop. Gólman sice napoprvé Klicha vychytal, avšak nezůstal stát na čáře a penalta se tak opakovala. Tentokráte už to Mateusz Klich provedl mazácky a umístil balón přesně k tyči.

Když byla odehrána čtvrtina utkání, přišel vyrovnávací gól z dílny českého středopolaře Tomáše Součka. Ten si naběhl na Bowenův centr od rohového praporku, a ačkoliv na jeho hlavičku Meslier dosáhl, zabránit míči v cestě do brány už nedokázal.

Nedlouho po návratu ze šaten se mohli Peacocks vrátit do vedení. Po pohledné kombinaci to z hranice velkého vápna zkoušel z otočky Bamford, jehož střele chybělo pár centimetrů. Na opačném konci hřiště Bowen odcentroval na Hallera, mimo prostor tří tyčí ztečoval střelu Ayling.

Hammers na soupeře nadále tlačili, po necelých sedmdesáti minutách hry to ze střední vzdálenosti vyzkoušel Benrahma. Rána z jeho kopačky se zajímavě točila, do šibenice ovšem nezapadla. O pět minut později to zkoušel Fornals, který i v pádu zakončil docela nebezpečně.

Po Coufalově standardce se pak dostal k hlavičce Balbuena, proti němuž si výtečně počínal Meslier. Domácí gólman ovšem byl bezmocný v osmdesáté minutě, kdy Cresswellův centr od rohového praporku přistál na hlavě Angela Ogbonny a ten už zatloukl kulatý nesmysl do brány.

Namísto závěrečného tlaku se Leeds spíše bránil. Nejprve to nůžkami zkoušel Haller, následně Balbuena zamířil do tyče. West Ham se díky tomuto vítězství posunul už na pátou příčku, naopak Leeds je až čtrnáctý.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Fikus19

1x2

Reagovat
duloig

C O Y I !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 COYI

Reagovat
duloig

David a chalani klobúk dolu !!!! Sme tichá sila PL ako som to tu niekde čítal a páči sa mi to !!!!!

C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas! Jen jsem se obával, aby nezafungovalo známý nedáš......atd.

Reagovat
OnlyWHU

Tak jsme přejeli velmi neoblíbeného soupeře. Po výborným výkonu středu a zadních řad chyběly jen góly Hallera a spol. Teď ale hrajeme fakt dobře a moc bych si přál, aby nám to vydrželo. Smekám před Moyesem, co dokázal. COYI!!!!

Jo a zrušit VAR. Při druhý penaltě byl hráč Leedsu 3 metry ve vápně a nikomu to nevadilo - před tím pár centimetrů Fabiho ano.

Reagovat
OnlyWHU

A dobrý tip autora preview Petra Procházky. Gratulace!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele