18. kolo
23.02.2021 19:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Radost hráčů Leedsu (© AFP)

Leeds v druhé půli rozebral Southampton

Leeds přečkal šance Southamptonu z první půle a ve druhé pětačtyřicetiminutovce střelecky exceloval. Domácí nakonec soupeři z jihu Anglie nasázeli tři branky a v tabulce poskočili na desáté místo. Saints naopak pokračují v trápení a po poklesu na čtrnáctou pozici jim začíná téct do bot.

Zápas by se dost možná odvíjel jinak, kdyby Vestergaard v páté minutě hlavičkoval přesně. Obránce Southamptonu však po centru Ward-Prowse zakončil těsně vedle tyče. Tři minuty poté se zase šikovně uvolnil Tella, jenže ve finále našel pouze náruč domácího brankáře Mesliera. Po půlhodině hry si chtěl Tella vymodlit pokutový kop, videozáznam ale odhalil, že záložník Saints šel k zemi až příliš ochotně, sudí Marriner tedy původně nařízenou penaltu odvolal.

Hosté tedy v prvním poločase zahodili své šance, což domácí po změně stran potrestali. Hned ve 47. minutě vysunul Roberts Bamforda, jehož křižná přízemní střela zapadla přesně k tyči - 1:0. Za další tři minuty se Roberts mohl rovněž zapsat mezi střelce, avšak přihrávku Raphinhy na hranici pokutového území nezužitkoval, neboť vystřelil jen o fous vedle brány. V 53. minutě zase Dallas vymyslel gólovku pro Bamforda, toho ale vychytal gólman "Světců" McCarthy.

Vedení Leedsu tak až v 78. minutě navýšil Dallas, jenž se zpoza šestnáctky s ničím nepáral a bodlem překonal McCarthyho. O šest minut později se k exekuci přímého kopu postavil Raphinha a přesným pokusem stanovil skóre na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Vaculík / bbc.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
LeedsUnited

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele