13. kolo
16.12.2020 19:00 CET
5 : 2
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Rodrigo (© AFP)

Leeds ovládl sedmigólovou přestřelku s Newcastlem

Sedm branek bylo k vidění ve středu na Elland Road. Domácí Leeds tam soupeře díky mocnému finiši přehrál 5:2. Po úvodní Hendrickově trefě otočili Bamford s Rodrigem, na což ještě dokázal zareagovat Clark. Branky Dallase, Alioskiho a Harrisona v závěru už ovšem zůstaly bez odezvy.

První poločas se řadil mezi ty poklidnější a na první větší příležitost se čekalo do dvacáté minuty. Pak se po rohovém kopu vyšplhal nejvýše Cooper, jehož hlavička prověřila brankářovy schopnosti, úspěch neslavila ani následná dorážka. Vzápětí to z vápna zkoušel Raphinha, jenže zamířil moc vysoko.

Na druhé straně se nejprve blýskl skvělým zákrokem proti Murphymu Meslier, hned z další akce už ale inkasoval. Na levé straně se míče ujal Lewis, jehož centr prodloužil Fraser na zadní tyč. Tam už situaci zavíral Jeffrey Hendrick, jemuž nedělalo problém uklidit balón do sítě.

Leeds srovnal o necelých deset minut později. Na centrovaný balón si naskočil Raphinha, jehož střela se od břevna odrazila k Patricku Bamfordovi a ten už si se situací věděl rady. Po hodině hry už Peacocks vedli. Ze středu pole přenesli bravurně míč do levé strany na Harrisona, jenž jej poslal před bránu na hlavu Rodrigovi a ten už v pádu věděl, co má udělat.

Na vyrovnání se ovšem zase nečekalo dlouho. A opět se tak stalo hlavou. Fraserův centr od rohového praporku přistál na hlavě Ciarana Clarka, proti následné střele byl Meslier bezmocný.

Ještě patnáct minut před koncem základní hrací doby tak vše vypadalo na vyrovnanou koncovku, jenže opak se stal pravdou. Po Klichově centru si na skákavý balón počkal Stuart Dallas, který jej jak jinak než hlavou dopravil za Darlowova záda.

Uklidňující trefu procpal do sítě Ezgjan Alioski. Rychlý protiútok pěti hráčů proti dvou vedl Hernández, jenž nakonec předal balón makedonskému bekovi a ten si už tváří v tvář gólmanovi věděl rady.

Bleskově přišel další smrtící brejk Leedsu. Tentokráte Jack Harrison vedl sám míč déle, než se čekalo, což kromě obránců zjevně zaskočilo i brankáře. Harrison totiž zpoza vápna napřáhl a pohlednou střelou přinutil Darlowa popáté v utkání kapitulovat.

Oba soupeři tak aktuálně mají v tabulce shodný počet bodů, Leeds se díky tomuto vítězství vyšplhal o skóre před svého soupeře. Důležité pro něj hlavně je, že nyní už se nachází ve vyrovnaném středu tabulky a pro příštích pár týdnů nemusí řešit sestupové starosti.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Pěkný zápas, Harrison

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele