18. kolo
20.01.2021 21:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Paul Pogba (© AFP)

Manchester United otočil zápas s Fulhamem a vrací se na první místo

Důležité tři body si připsal Manchester United v osmnáctém kole Premier League na půdě Fulhamu, kde vyhrál 2:1. Domácí do vedení poslal Ademola Lookman, srovnal Edinson Cavani a vítězný gól si připsal Paul Pogba.

Ve druhé minutě na sebe poprvé upozornil křídelník Lookman, který nejdřív trefil obránce United a poté utěšenou pravačkou prověřil De Geu.

O tři minuty později už byl šikovný křídelník Fulhamu úspěšný. Ademola Lookman potrestal nedůraz hostující defenzivy, když si našel přihrávku za obranu a střelou k zadní tyči otevřel skóre.

V jednadvacáté minutě Red Devils nastřelili tyčku. Největší dosavadní šanci United obstaral Fernandes, jehož levačka poslala z hranice vápna míč do levé tyče.

Jenže o pár vteřin později už bylo vše jinak. "Rudí ďáblové" zachytili rozehrávku soupeře, načež z levé strany odcentroval Fernandes a Aréola jeho snadný centr trestuhodně neudržel. Sražený míč doskákal na kopačku Edinsona Cavaniho, jenž z otočky pohotově vyrovnal.

Hosté však s útočením nepřestali. Zpoza vápna vystřelil ve 23. minutě Fernandes, jehož dělovku domácí brankář skvěle vyrazil na rohový kop, čímž mírně odčinil hrubku při inkasovaném gólu.

V 52. minutě se domácí Loftus-Cheek hezky uvolnil kolem obránce, načež nabil na hranici vápna Lookmanovi, jehož střelu chytil De Gea do své náruče.

Man Utd se dostal ve třiašedesáté minutě k zajímavé hlavičce. Ač se zdálo, že Martial vybíhal z ofsajdu, jeho velkou šanci lapil domácí gólman Aréola.

Fantastická trefa Paula Pogby z 65. minuty otočila průběh zápasu. Hosté pokračovali v aktivitě, načež se francouzský záložník uvolnil mezi obránci a krásnou střelou zpoza vápna poslal svůj tým do vedení.

Domácí se ale jen tak vzdát nechtěli, což potvrdili v 75. minutě. Loftus-Cheek dostal parádní přihrávku do běhu, načež se dostal ke střele z vápna, ale De Gea nohou vyrazil.

Fulham znovu nebezpečně zahrozil po levé straně osm minut poté, poslal nebezpečný centr, který se odrazil na hranici vápna Loftus-Cheekovi, jenž nepřesnou střelu poslal nad branku.

V nastaveném čase ještě Fulham hostům zatopil pod kotlem a málem z toho byl vlastní gól. Zakroucený míč našel na zadní tyči Mitroviče, jehož hlavičku tečoval Bailly jen těsně vedle pravé tyče.

United těsnou výhru ubránili a vrátili se na první místo před Manchester City, který však má o utkání méně. Fulhamu patří osmnáctá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Rezan

1:4?

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládal bych, že proti Fulhamu si zahraje nějaký béčko, aspoň chudák VDB do základu...

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Lookman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele