37. kolo
19.05.2021 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton po výhře nad Wolves pořád žije v boji o Evropu

Everton udolal Wolverhampton a ještě vzkřísil své naděje na pohárovou Evropu. "Toffees" tak napraviliy nečekané zaváhání proti Sheffieldu a nyní doufají, že se jim v posledním kole podaří zaskočit Manchester City.

První půle přinesla v Goodison Parku poměrně vyrovnané střetnutí, přičemž obě strany barikády hrozily zejména po rohových kopech. Po jednom z nich ve 14. minutě vypustil štiplavý projektil hostující Gibbs-White, jenž pořádně protáhl brankáře Evertonu Pickforda. Po půlhodině hry se po centru od rohového praporku dostal k zakončení Traoré a Pickford se opět musel činit, když míč tentokrát vytěsnil nad břevno.

Domácí pořádně zahrozili až těsně před přestávkou rovněž po rohovém kopu, po němž ale Richarlison neprocpal merunu přes obránce "Wolves". Tři minuty po změně stran už se však útočník "Karamelek" mohl radovat, když si naskočil na centr od Sigurdssona a přesně umístěnou hlavičkou k tyči vstřelil první a nakonec také jediný gól zápasu.

Wolverhampton si mnoho příležitostí k vyrovnání nevypracoval. Snad jen v 55. minutě se šikovně prodral Traoré, ovšem svatyni soupeře z následného zakončení netrefil. Everton po vedoucí brance hrozil především z brejků. Jeden takový zakončil v 71. minutě z úhlu Calvert-Lewin, který zaměstnal gólmana hostů Ruddyho. Ten mezi třemi tyčemi dostal přednost před jedničkou Wanderers Patríciem.

V závěru se ještě dvěma pohlednými pokusy z uctivé vzdálenosti prezentoval Sigurdsson, ani jeden se však nevměstnal mezi tři tyče. I tak si Toffees užily po závěrečném hvizdu ovace od fanoušků.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele