8. kolo
07.11.2020 13:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Everton prohrál i potřetí v řadě, tentokrát s Manchesterem United

Hráči Evertonu v rámci osmého kola Premier League prohráli domácí duel s Manchesterem United 1:3. Skóre sice otevřel Bernard, pak už se však trefovali jen hosté. Srovnal Bruno Fernandes, který ještě v první půli přidal i druhou branku. Výhru v závěru pojistil Edinson Cavani.

První větší možnost fanoušci u televizních obrazovek viděli v sedmé minutě na domácí straně. Bernard vyslal dobrý centr do šestnáctky, kde se k zakončení dostal Dominic Calvert-Lewin, jenže míč poslal nad břevno.

Hosté měli první šanci v patnácté minutě. Po rohovém kopu se míč odrazil na hranici šestnáctky, odkud ho vrátil Fred na spoluhráče. Ten však těsně minul zadní tyč.

O čtyři minuty později se jako první v dnešním duelu prosadili domácí. Bernard napřáhl z hranice vápna a trefil se přesně k levé tyči, kam se David de Gea nestihl natáhnout.

Domácí se však z vedení moc dlouho radovat nemohli. Luke Shaw ve 25. minutě našel parádním centrem na malém vápně volného Bruna Fernandese, jehož hlavička skončila nechytatelně v síti.

Za tři minuty mohl Everton zase vést, ale scházelo pár centimetrů. Lucas Digne si naběhl na levou stranu vápna, odkud vyslal bombu na přední tyč. Jeho rána ovšem trefila břevno.

Hosté otočili stav dnešního zápasu ve 32. minutě. Bruno Fernandes spíše centroval, ale Marcus Rashford jeho pobídku netrefil. Balón se však následně odrazil od tyče do sítě za nevěřících pohledů domácích hráčů.

Po hodině zápasu vybojoval Bruno Fernandes přímý volný kop. Ten se navíc povedl. Jordan Pickford neudržel balón ve svých rukavicích a Harry Maguire se snažil o zakončení. To ale skončilo nad brankou, nejspíše proto, že hned dva soupeři mu šli nohama proti střele.

Původně se měly hrát navíc čtyři minuty. Rozhodčí nakonec nastavil o chvilku více a spokojenější byli hosté. Domácím se nepovedla rozehrávka a Man Utd se hnal do přečíslení tři na jednoho. To nakonec Bruno Fernandes vyřešil pasem na levou stranu, kde byl volný Edinson Cavani, který měl jednoduchou úlohu.

United se díky výhře posunuli na třinácté místo, což však určitě stále jejich cíle nenaplňuje. Everton se naopak dál propadá, z čela tabulky už spadl na páté místo, a to ještě některé celky mají svůj zápas tento víkend před sebou. Šanci zastavit sérii proher budou mít Ancelottiho svěřenci za dva týdny na půdě Fulhamu, jelikož je příští víkend reprezentační přestávka. United čeká domácí duel s West Bromem, proti kterému budou určitě chtít navázat na dnešní výkon a vyšplhat se v tabulce na důstojnější pozici.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele