16. kolo
17.02.2021 21:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Citizens zlomili odpor Evertonu a pevně drží první místo

Zatímco Liverpool v úterý juchal poté, co si v Lize mistrů po delší době napravil reputaci, o den později jeho velký rival v boji o anglický titul na domácí scéně nezahálel. Manchester City zvládl dohrávku na hřišti Evertonu a upevnil si vedení v tabulce Premier League.

Domácí "Karamelky" sice poměrně dlouho vzdorovali, avšak ve druhé půli přece jen dokázal favorit střetnutí rozhodnout ve svůj prospěch. "Citizens" sice přišli o výhodu jednoho zápasu k dobru, nicméně desetibodový náskok na druhý Manchester United je jistě hřeje do zad. Zmíněný Liverpool již ztrácí šestnáct bodů a titul tedy pomalu směřuje do modré části Manchesteru.

Evertonu naopak dochází šťáva. Po vynikajícím startu do sezony se "Toffees" pomalu propadají tabulkou a sen o titulu se po středeční porážce rozplynul snad i v hlavách těch největších optimistů. Aktuálně drží Karamelky sedmou pozici, která je předurčuje pro tuhé bitvy o postup do evropských pohárů. Musí ale zapracovat na defenzivě, v novém kalendářním roce totiž ještě neudržely čisté konto.

Dobývání domácí svatyně zahájil ve druhé minutě Cancelo, jenž ze střední vzdálenosti protáhl brankáře Evertonu Pickforda. V osmnácté minutě se za gólem hnal Gabriel Jesus, jemuž zakončení na poslední chvíli překazil bránící Keane. Dotřetice se už hosté radovali. Po půlhodině hry se míč po rohovém kopu odrazil k Mahrezovi, po jehož odvráceném centru se do balónu opřel Foden, který skákavou střelou za pomoci Colemanovy teče překonal Pickforda.

Vedení ale Manchesteru vydrželo jen do 37. minuty. Po kombinaci na pravé straně našel Coleman nabíhajícího Digneho, jehož volej se od tyče odrazil do Richarlisona a od něj již meruna putovala do sítě - 1:1. Vedení chtěl Citizens ještě před přestávkou vrátit Foden, jeho střelu z první si však Pickford tentokrát pohlídal.

Úspěšný byl gólman Evertonu i šest minut po změně stran, kdy jej po nedúrazném odkopu Holgatea taktéž z voleje prověřil Bernardo Silva. V 55. minutě vyslal Walker do šance Gabriela Jesuse, který ale z úhlu netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po hodině hry si na rohový kop Fodena naskočil Rodri, jehož hlavička proletěla jen těsně vedle tyče.

V 63. minutě už ale obrana domácích kapitulovala. Bernardo Silva připravil palebnou pozici pro Mahreze, který technickou ránou s přispěním tyče vrátil Manchesteru jednogólový náskok. Náskok i vítězství v zápase si hosté pojistili za dalších třináct minut. Pohlednou kombinaci po pravé straně, jež vedla postupně přes Walkera, Mahreze a Gabriela Jesuse, zakončil pro Pickforda nechytatelnou střelou Bernardo Silva.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
Elmas

Remíza

Reagovat
t0mmy33MCFC

pojdme udelat 10 bodu naskok, to uz by bylo nadejne 0:3

Reagovat
MCFC_8

Tak zajtra bez Gunda, ale vraj nakoniec nic vazne, KDB zacal trenovat...uvidime ako to Pep postavi...Ederson-Walker, Dias, Stones, Cancelo-Rodri, Foden, Bernardo, Mahrez-Jesus, Sterling...asi tak nejako

Reagovat
N1KOT1N_MCFC

Už by mohol hrať aj Aguero

Reagovat
diastan

Není o čem další 3 body

Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, Rodrigo, Mahrez, Bernardo, Foden, Sterling (C), Jesus

Reagovat
MCFC_8

A aj lavicka vyzera super...uz len Ake chyba a Gundo cez vikned uz snad spat

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa pozrieme na tabuľku na začiatku ligy, kde bol MC, tak to je neuveriteľné, čo Pep s tímom dokázal. 10 bodov náskok na druhý MU, 16 bodov na Liverp., to by teda málokto predpokladal. A do konca už len 14 zápasov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele