5. kolo
17.10.2020 13:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

VAR Liverpoolu nepomohl, Everton ve strhujícím derby uhrál remízu 2:2

Tohle bylo to pravé liverpoolské derby. Spousta gólů, šancí, tvrdých zákroků a také sporných situací, které musel rozsoudit videorozhodčí. Bohužel pro Liverpool VAR v obou inkriminovaných momentech odhalil milimetrový ofsajd, což nakonec Evertonu zachránilo bod a také první příčku v tabulce Premier League.

Toffees přitom od začátku zápasu tahali za kratší konec. Už ve třetí minutě otevřel skóre Mané, ale ještě do přestávky vyrovnal po rohovém kopu Keane. I ve druhém poločase šli do výhody hosté, vedení jim vrátil Salah. V souboji nejlepších střelců ligy jej ale vzápětí napodobil Calvert-Lewin, který stanovil konečný výsledek 2:2.

Tradiční souboj krajních obránců Liverpoolu tentokrát vyhrál Andy Robertson. Právě on hned na začátku zápasu předložil míč do šestnáctky Sadiovi Maného a ten prudkou ranou pod břevno nedal Pickfordovi šanci. Gólman Evertonu za dalších pár minut málem pohřbil svůj tým, ale zachránily ho doslova centimetry.

Fabinhův centr ve vápně si našel Virgil van Dijk a byl u něj dřív než anglická jednička. Pickford se tak uchýlil k ostrému zákroku, za který by jinak pravděpodobně mazal do sprch. Van Dijk ale v momentě přihrávky stál o píď mimo hru, takže místo penalty se do análů utkání zapsalo jen střídání zraněného stopera Liverpoolu.

Za Everton hrozil hlavně nejlepší střelec ligy Dominic Calvert-Lewin. Tu hlavičkoval těsně nad, tu střílel slabě po zemi, další jeho pokus musel Adrián vyrazit na roh. A právě z něj zakroutil James rohlík na hlavu Michaela Keana a gólman Liverpoolu poprvé zaperlil. Míč z hlavy stopera Toffees šel přímo na něj, ale vyrazit jej nedokázal.

Liverpool si chtěl vzít vedení zpátky. Krátce po vyrovnání se k přímému kopu postavil Trent Alexander-Arnold a jen skvělý Pickfordův zákrok mu oslavy překazil. Těsně vedle pak po zhruba půlhodině hry pálili jak Thiago, tak i Mané. Do šaten se každopádně šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran byli naopak pod vedením Jamese Rodrígueze nebezpečnější hráči Evertonu. Byl to právě Kolumbijec, kdo servíroval nádherný centr na zadní tyč, odkud Richarlison trefil hlavou brankovou konstrukci. Za pár minut to James zkusil sám a Adrián musel jeho ránu vyrazit. Jenže ke gólu občas stačí jen malý záchvěv geniality...

Mohamed Salah byl většinu zápasu neviditelný, ale když se k němu odrazil míč z kopačky Miny, nezaváhal. Pohotová rána levačkou zapadla za tyčku. Definitivní tečku mohl napsat Joel Matip, jehož hlavičku ale Pickford fantasticky lapil. Gólman Evertonu výborně zakročil i proti dalšímu pokusu Salaha a vzápětí mohl sledovat, jak moc svému týmu pomohl.

James otevřel přihrávkou prostor Dignemu, ten narýsoval skvělý centr do vápna a Dominic Calvert-Lewin v obrovském výskoku zatloukl svůj sedmý gól v sezóně. Pickford se zaskvěl ještě jednou, když zastavil velkou šanci Maného. Mohl to být ale právě on, kdo spolu s Richarlisonem nakonec Everton o body připravil.

V samém závěru se brazilský bouřlivák nevybíravě sklouznul do holeně Thiaga a byl po zásluze vyloučen. No a pár minut na to rozjel Liverpool gólovou akci po ose Mané - Jordan Henderson, a nutno říct, že Pickford při nepovedeném zákroku rozhodně neměl skálopevné zápěstí. Zachránil ho až neuvěřitelně těsný ofsajd Maného. Klopp a spol. jen nevěřícně kroutili hlavou, výsledek 2:2 to však nezměnilo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
LokoLFC

1:2

Reagovat
tlaci

obávám se, že nás Everton po dlouhé době sestřelí, tip 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Největší průser Adrian v bráně 2:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Salah,Mané

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RichmondHillary

Nějaký dobrý online stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Kazda seria raz konci,Liverpool vyhra

Reagovat
Akinfeev

2:2 DCL 2x, Mané 2x

Reagovat
ian.rush

A jsme asi v prdeli....

Konec sezony pro Van Dijka.

Zbyde nám Matip, Gomez a příapdě někdo z Williamsových jako záskok.

Tohle bude těžká sezona.

Reagovat
ian.rush

A koukám, že je dnes blbý den pro opory zadních řad jako celkově.

Real Madrid zas přišel o Ramose, taky koleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Případně ještě Fabinho umí zahrát stopera.

Reagovat
Frantszek

R.I.P. V.V.D.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele