24. kolo
14.02.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Josh Maja (© AFP)

Fulham nečekaně zvítězil na hřišti Evertonu

Everton prohrál domácí utkání 24. kola Premier League s Fulhamem 0:2. Obě branky hostujícího celku si připsal Josh Maja.

Prodloužený rohový kop skončil v desáté minutě na zadní tyči. V přehuštěném prostoru ještě dorážel z malého vápna Ola Aina, ale obranný val před sebou neprostřelil.

Ademola Lookman se dokázal ve 27. minutě proháčkovat doslova houštinou modrobílých těl a po přistrčení od Decordovy-Reida i zakončit. Přes skluzujícího obránce šla jeho střela těsně vedle.

Přízemní střela Séamuse Colemana zpoza velkého vápna měla velmi dobré parametry a hosty zachránila tyč. Na ty bylo srovnáno.

Ve 48. minutě šli hosté do vedení. Ve skluzu se zblízka při svém debutu prosadila nigerijská zimní posila z Bordeaux Josh Maja. Obrovskou zásluhu měl ovšem Aina, který pronikl po levém křídle a po narážečce s Lookmanem mu míč naservíroval na malé vápno.

Lookman přistrčil v 65. minutě pod sebe Harrisonu Reedovi, jehož bomba z 20 metrů orazítkovala potřetí v zápase tyč, a zatímco Olsen marně plachtil vzduchem, dorazil míč do prázdné brány zapomenutý Josh Maja.

Nejnebezpečnější šanci si domácí schovali do 89. minuty. Po Holgateově centru hlavičkoval střídající Michael Keane z penaltové značky nikterak prudce do Aréolovy náruče.

Evertonu patří v tabulce sedmá příčka, a tak může pomýšlet na první čtyřku i nadále. Fulham je na osmnácté sestupové příčce a na sedmnáctý Newcastle ztrácí sedm bodů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele