28. kolo
13.03.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Dwight McNeil (© AFP)

Burnley si veze body z Liverpoolu, kde oloupilo Everton

Everton nezvládl domácí utkání 28. kola Premier League, když prohrál s Burnley. Hosty do dvoubrankového vedení poslali Wood a McNeil, za domácí poté ještě v prvním poločasu snížil Calvert-Lewin.

Richarlison potáhl ve čtvrté minutě míč středem hřiště a následně z hranice šestnáctky tvrdě vypálil na přední tyč. Pope byl ale pozorný a dokázal jeho ránu vytěsnit.

Ve třinácté minutě se hosté překvapivě dostali do vedení. Aktivně napadali rozehrávku domácích a Brownhill nakonec donutil k chybě Daviese. Následnou akci Clarets táhl McNeill a jeho centr pak Keane odehrál jen k Chrisi Woodovi, jenž si balon srovnal a poté ho poslal přesně k pravé tyči Pickfordovy svatyně.

Vydra ve 24. minutě předložil míč Dwightu McNeilovi, který se šikovně zbavil Allana a poté parádní technickou ranou vymetl pavučinky v levé šibenici Pickfordovy svatyně.

Po další chybě v rozehrávce Evertonu se balon o čtyři minuty později dostal ke Gudmundssonovi, jenž střelou zpoza šestnáctky orazítkoval tyč.

Evertonu se ve 32. minutě podařilo snížit. Iwobi na sebe natáhl dva soupeře a poté uvolnil sbíhajícího Daviese. Ten pak přesným centrem našel hlavu Dominica Calverta-Lewina, který zblízka překonal hostujícího brankáře.

Další větší příležitost byla k vidění až v 69. minutě, a to v podání hostí. Wood prodloužil nákop Tarkowskiho a Virginia se následně nedomluvil s jedním z obránců. Díky této chybě měl před sebou Vydra prázdnou bránu, nicméně z otočky nedokázal míč trefit. Everton tak tuto situaci přečkal bez úhony.

Vydra měl po dvou minutách na kopačce třetí branku svého celku. Český útočník si před vápnem poradil s obráncem a poté vypálil. Virginia byl ale na svém místě a nyní podržel domácí.

Everton je po prohře na šestém místě, Burnley patří patnáctá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele