14. kolo
19.12.2020 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Everton prodloužil trápení Arsenalu a zvítězil 2:1

Souboj Evertonu s Arsenalem přinesl vyrovnanou podívanou s vítězným koncem pro domácí, kteří se díky výsledku 2:1 přinejmenším na jeden den posunuli v ligové tabulce na druhé místo, zatímco jejich soupeř zůstává patnáctý a po všech odehraných zápasech tohoto kola může skončit ještě níže. Vše podstatné se událo již v první půli, kdy se Toffees ujali vedení po Holdingově vlastenci, na který sice odpověděl proměněnou penaltou Pépé, avšak na sklonku poločasu Yerry Mina vrátil domácím vedení, které již udrželi až do samého konce.

Oba manažeři těchto klubů se ujali své nové funkce takřka zároveň, a tak se snadno nabízejí srovnání, kam se jejich týmy za přesně jeden rok posunuly. Výrazně spokojenější mohou být v Liverpoolu, kde Carlo Ancelotti slaví další cennou výhru a výborné postavení v tabulce navzdory četným zraněním obvyklých členů základní sestavy. Arsenal sice během týdne jednohlasně vyhlásil, že Mikel Arteta se i nadále těší plné klubové podpoře, avšak po osmé ligové porážce a zisku pouhých čtrnácti bodů ze čtrnácti kol si ani tak Mikel Arteta nemůže být ničím jistý.

Na letošní poměry Arsenalu nešlo o výhradně katastrofální výkon a příjemnou změnou pro hosty bylo alespoň to, že utkání dohráli v plném počtu hráčů, ovšem podobně jako nedávno proti Burnley se "Kanonýrům" nepovedlo proměnit své šance, zatímco jejich soupeř byl naopak velmi efektivní. Po opatrném začátku z obou stran se zničehonic ujali vedení domácí, když centr bývalého hráče Arsenalu Alexe Iwobiho přetavil Dominic Calvert-Lewin v ohrožení branky Bernda Lena, jež vzápětí ještě nešťastně umocnil Rob Holding, kvůli jehož teči míč zapadl přesně k levé tyči.

Už tak skomírající ofenziva hostí se na Goodison Parku musela obejít bez svého kapitána a hlavní ofenzivní hrozby Piérra-Emericka Aubameyanga, jehož vyřadilo ze hry zranění lýtka, ovšem i tak se londýnskému klubu podařilo vyrovnat z první střely na bránu. Stalo se tak z pokutového kopu, který vybojoval Ainsley Maitland-Niles i díky nešikovnosti Toma Daviese ve vlastní šestnáctce, a Nicolas Pépé poslal míč bezpečně do protipohybu brankáře Pickforda.

Nerozhodný stav však neměl dlouhého trvání. V posledních minutách základní hrací doby totiž domácí vybojovali rohový kop a specialista na tzv. "góly do šatny" Yerry Mina již počtvrté v řadě skóroval právě v tuto chvíli, když na přední tyči usměrnil do sítě Sigurdssonův střílený pas. Krátce po změně stran však mohlo být znovu vyrovnáno, neboť Pickford si nezvládl poradit s centrem Williana a dal tak možnost ke střele do odkryté branky Davidu Luizovi, jenže tečovaný pokus brazilského stopera skončil jen na brankové konstrukci a odražený máč šťastně připadl domácím.

Závěr utkání sice proběhl za územní převahy Arsenalu, do jehož sestavy poprvé v sezoně nakoukl i uzdravivší forvard Gabriel Martinelli, ovšem proti pozorné obraně soupeře se hosté zmohli jen na pár střeleckých pokusů zdálky, jež Pépé s Willianem poslali mimo tři tyče, a Pickford si v závěru poradil i se stříleným centrem Tierneyho.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Petr Keš

Jestli dáme z těch tří zápasů aspoň tři body tak to bude zázrak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele