21. kolo
30.01.2021 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Branka Ezeho přinesla Crystal Palace výhru nad Wolves

Utkání mezi Crystal Palace a Wolverhamptonem Wanderers mnoho fotbalové krásy nepobralo, spokojenější ale stoprocentně bude domácí celek, který nakonec střetnutí nevalné kvality ovládl díky brance Ezeho a připsal si na své konto důležité tři body. Naopak Wolves pokračují v propadu tabulkou a na vítězství momentálně čekají už osm zápasů.

První vzrušení obstaral pravý obránce Clyne, který se za pokutovým územím hezky uvolnil a prudkou ranou jen těsně přestřelil branku Patrícia. Další zajímavý moment přišel krátce po půlhodině hry, když se do pokutového území hostí vřítil Zaha a po souboji s kapitánem Coadym se poroučel k zemi. Penalta se však ani po přezkoumání od videorozhodčího nepískala, zadák Wolverhamptonu totiž ještě před kontaktem s ofenzivním esem Crystal Palace jednoznačně zahrál balón. Největší příležitost prvního poločasu měl těsně před přestávkou útočník Batshuayi, ke kterému se odrazila střela Clynea. Kmenový útočník Chelsea však totálně selhal, když osamocený na malém vápně poslal míč vysoko nad.

Na začátku druhé půle se osmělili také hosté, po pěkné akci se na pravé straně u postranní čáry uvolnil Neto a hezkým centrem našel útočníka Williana Josého, jehož pohotové zakončení musel s obtížemi likvidovat brankář Guaita. Po hodině hry přišel rozhodující moment klání. Jordan Ayew našel přesnou přihrávkou na vápně naběhnuvšího Ezeho, který se prvním dotekem zbavil obránce a druhou vyslal na branku hostí prudký projektil, se kterým si Patrício nedokázal poradit. Domácí se tak dostali do vedení, byť je nutno podotknout, že hostující brankář nemůže mít čisté svědomí.

O vyrovnání se pokusil útočník Podence, ten svůj průnik ale zakončil slabou střelou do náručí Guaity. Definitivně rozhodnout mohl Zaha, který po rychlém brejku vnikl do pokutového území Wolverhamptonu, přehodil si míč na levačku a krásnou střelou orazítkoval břevno. Na druhé straně mohl ke konci zápasu vyrovnat aktivní Willian José, který se po rohovém kopu protlačil k hlavičce, jenže i tentokrát narazil na připraveného Guaitu. A když se v nastaveném čase neprosadil střelou z dálky ani střídající Vitinha, mohl se Roy Hodgson a jeho svěřenci radovat z dalšího tříbodového zisku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele