1. kolo
12.09.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace jedinou brankou udolal Southampton

Přestože mezi uplynulým ročníkem Premier League a začátkem nové sezony uplynula kvůli koronavirové pauze neobvykle krátká doba, v duelu Crystal Palace se Southamptonem ani jeden z týmů nenavázal na svou předešlou formu. Zatímco domácí Eagles se po dlouhém trápení v čele s Wilfriedem Zahou zvedli, Saints naopak v Selhurst Parku zaostali za předsezonním očekáváním a odjíždějí po prohře 1:0 s prázdnou.

Právě zmíněný Zaha se hned zkraje utkání postaral o jediný gól zápasu, v němž hrálo výraznou roli i video, a to při zneplatnění jak druhého gólu Palace, tak přezkoumání faulu Kylea Walkera-Peterse, jehož původně udělená červená karta byla vzápětí stažena zpět. Když pak v samém závěru domácí přečkali i horké chvilky před vlastní brankou, mohli se radovat vůbec z prvního vítězství po dlouhé osmizápasové šňůře bez výhry se sedmi prohrami a jedinou remízou ze závěru dohrávané sezony minulé.

Zrovna v sobotu to byly přesně tři roky, kdy se Roy Hodgson stal manažerem Crystal Palace a velezkušený manažer dodnes ukazuje, že je pro tuto roli tím pravým mužem. Navzdory přetrvávající marodce z posledních měsíců, která čítala celou řadu jmen jako Cahill, Tomkins, Sakho, Van Aanholt, Ferguson, Benteke či Wickham, dokázal Hodgson uspět i proti Southamptonu, který pod vedením Ralpha Hasenhüttla sbírá body pravidelně právě z hřišť soupeřů.

Úvodní tlak hostí přinesl nebezpečný hlavičkový pokus Jacka Stephense z rohového kopu, avšak stoper Saints namířil svůj pokus přesně do náruče brankáře Guaity, a nedlouho poté se skóre měnilo na druhé straně. Wilfried Zaha, jenž po nevydařené loňské sezoně ukázal třemi zásahy podstatně lepší formu během zkrácené letní přípravy, zůstal nehlídaný na zadní tyči a povedenou ranou z voleje uklidil do sítě centr Androse Townsenda.

Inkasovaný gól s hostujícím celkem zamával a navzdory drtivé převaze v držení míče si Southampton nebyl dlouho schopen vypracovat žádnou větší příležitost. Až po změně stran se začalo před Guaitou jiskřit, když španělský gólman musel pohotově lapit pokus Nathana Redmonda po dobré spolupráci útočníků Ingse s Adamsem. Vzápětí hosté přežili další kritický moment, který je mohl srazit zpět na kolena, když nehezký zákrok Walkera-Peterse na domácího Mitchella ocenil sudí Moss nekompromisně červenou kartou, avšak na radu videorozhodčího celý incident přezkoumal u postranního monitoru a své rozhodnutí přehodnotil pouze na kartu žlutou.

Saints vzápětí skutečně málem srovnali, jenže Guaita si opět mistrně poradil s aktivním Adamsem, který poté neuspěl ani u Mosse s žádostí o pokutový kop po souboji s Kouyatém. Když pak v samém závěru nastavení nebyl uznán ani Zahův povedený zásah číslo dvě kvůli postavení mimo hru, stále ještě hostům zbyl čas na jeden poslední útok a vyrovnání bylo na dosah. Ani jeden z nejlepších střelců loňského ročníku Danny Ings si však se svou hlavičkou na muže zápasu Guaitu nepřišel a Crystal Palace může slavit ideální vstup do sezony 20/21.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele