14. kolo
19.12.2020 13:30 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool rozstřílel domácí Crystal Palace

Liverpool se evidentně dostává do mistrovské formy. Po domácím vydřeném vítězství nad Tottenhamem tentokráte svěřenci Jürgena Kloppa naprosto zdemolovali fotbalisty Crystal Palace, kterým nadělili rovnou sedm branek! O osudu utkání se rozhodlo již v prvním poločase, po kterém se hosté dostali do tříbrankového trháku, v druhém dějství pak dominantní představení hostujícího celku pokračovalo a počet vstřelených branek v jejich podání se zastavil až na čísle 7.

Liverpool skutečně s ničím neotálel a již po necelých třech odehraných minutách se ujal vedení. Mané našel ve vedení spoluhráče Minamino, který si míč chytře přebral do pohybu a druhým dotekem vyslal na branku křižnou střelu, kterou poprvé poslal míč do sítě domácího celku. Fotbalisté Crystal Palace ale nesložili zbraně a vyrovnat mohl Jordan Ayew, který ale z výhodné pozice hlavičkoval pouze do rukavic brankáře Adriána. Tentýž hráč o chvíli později přetlačil stopera Fabinha a řítil se ze strany sám na Allisona, místo zakončení se ale rozhodl ještě vybídnout ke skórování lépe postaveného Zahu, přihrávka mu ovšem hrubě nevyšla, a tak ze šance nic nebylo. Třetí šanci Crystal Palace v první půli vypracoval aktivní Eze, který se z levé strany proháčkoval do pokutového území a přízemní přihrávkou našel na malém vápně opět Jordana Ayewa, ten ale místo zakončení míč pustil mezi nohama v domnění, že se za ním nachází lépe postavený spoluhráč - realita ale byla jiná, a tak další příležitost domácího celku přišla vniveč.

A zákonitě tak muselo přijít potrestání. Stoper Cahill nedokázal nadvakrát odklidit míč, k tomu se dostal útočník Firmino, který chytrou přihrávkou vysunul Maného, jenž zamířil pohotově k tyči. Definitivní rozhodnutí o osudu zápasu pak přišlo těsně před poločasem, když Firmino rozjel rychlý brejk, Robertson dotáhl míč až k pokutovému území, načež perfektním centrem našel právě nabíhajícího Firmina, který si prvním dotekem míč převzal a druhým zamířil přesně k tyči.

Na startu druhého dějství přiklepl Alexander-Arnold míč kapitánovi Hendersonovi, který z hranice vápna vyslal krásnou křižnou ránu, kterou zvýšil již na čtyřbrankový rozdíl. Pátý gól mohl po přihrávce Keity přidat Minamino, ten ale ve vyložené šanci zamířil mimo tři tyče. Dvacet minut před koncem Palace prohrávali již o pět gólů. Rychlý brejk totiž vyšperkoval Salah krásnou přihrávkou na Firmina, který následně elegantně přehodil vyběhnuvšího Guaitu.

O poslední dvě branky zápasu se pak postaral střídající Salah. Nejprve jej po rohovém kopu našla hlavička stopera Matipa nehlídaného na malém vápně a útočník hostí tak měl velmi snadnou úlohu. O tři minuty později pak tentýž hráč napřáhl za hranicí pokutového území a perfektní ranou trefil vzdálenější šibenici, čímž upravil na konečných 0:7.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
LidoOP

Liverpool si vzal příklad z Plzně

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele