16. kolo
28.12.2020 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace získal cenný výsledek, doma plichtil s Leicesterem City

Hráči Leicesteru se sice dostali na druhé místo tabulky, a to zásluhou lepšího skóre, než má aktuálně Everton, který má každopádně ještě zápas k dobru, představovali si však na půdě Crystalu Palace určitě lepší výsledek než jen konečnou plichtu. Jejich protivník, který v uplynulých dvou utkáních inkasoval dohromady hned deset branek, si naopak alespoň částečně udobřil své fanoušky.

V daleko lepším rozpoložení vstupovali do tohoto klání hosté, kteří se pohybují v popředí tabulky a v minulých pěti ligových kolech posbírali solidních deset bodů z možných patnácti. Domácí se vypořádávali s nedávnými tvrdými nezdary s Liverpoolem a Aston Villou, přesto urvali na své konto cenný bod. Dokonce přitom vedli po brance Wilfrieda Zahy, na tu však zareagoval Harvey Barnes.

The Foxes se jakožto mírní favorité tohoto měření sil mohli dostat do optimální pohody v 19. minutě. Těsně předtím Barnes prostrčil míč do šestnáctky na spoluhráče Thomase, toho podrazil bránící Tomkins, a sudí Scott nařídil nekompromisně pokutový kop. Jeho exekuce se chopil sebevědomě Iheanacho, jenže gólman Guaita předvedl perfektní zákrok, směr jeho zakončení vystihl a zasáhl.

Iheanacho si mohl napravit reputaci po půlhodině hry, po jeho šanci ovšem skončil balón jenom v zámezí, v dobré pozici se o pět minut dříve ocitl taktéž Praet, avšak ani on nemířil na domácí bránu. Z přímého kopu se pokoušel ve 35. minutě otevřít skóre střetnutí Ayoze Pérez, jeho pokus ale polapil Guaita. Leicesteru se tohle neproměňování šancí nevyplatilo, jeho sok totiž udeřil po přestávce.

Townsend z pravé strany vyslal centr na zadní tyčku, tam číhal nikým nehlídaný Zaha, jemuž se placírkou podařilo propálit brankáře Schmeichela. "Lišky" však přece dokázaly najít odpověď na pro ně nepříznivě se vyvíjející stav, a to v 83. minutě. Remízu zachránil Barnes, který přebral merunu po hlavičce Evanse, narovnal si jí za vápnem na svou levačku a usměrnil střelu přesně na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele