8. kolo
07.11.2020 16:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Crystal Palace přehrál nováčka soutěže

Zápasy nováčka z Leedsu zatím nezaujaté příznivce musí bavit a v takovém trendu se neslo i sobotní utkání na půdě Crystal Palace. Hosté se prezentovali atraktivním, kombinačním fotbalem v rychlém tempu a svému sokovi dokázali být po dlouhé pasáže vyrovnaným soupeřem, jenže kombinace skvělé efektivity domácích, chyb v defenzivě a v případě třetího gólu také velké smůly nakonec zapříčinila, že se svěřenci Marcela Bielsy vrací z jihu Londýna bez bodu.

Do první nadějné pozice se prodral agilní obránce Van Aanholt, jeho ránu z ostrého úhlu ovšem brankář Meslier pohodlně kryl. Na druhé straně zahrozil po rohovém kopu hostující stoper Koch, jeho hlavička si však cestu mezi tři tyče nenašla. Další roh - tentokráte ale v podání domácích - již gólovou radost přinesl. Na centr Ezeho si nejvýše naskočil stoper Dann a s přispěním břevna otevřel skóre duelu.

Vedení Crystal Palace ovšem nemělo mít dlouhého trvání - na druhé straně se totiž po pěkném náběhu dostal do vyložené pozice útočník Bamford a hezkým obloučkem překonal vyběhnuvšího brankáře Guaitu. Tradiční kontrola u videa ovšem našla extrémně těsný ofsajd - útočník hostujícího celku měl v ofsajdu kousek ramene - a branka tak nemohla být uznána. Leeds to muselo mrzet dvojnásob po 22 minutách hry - to se totiž k přímému kopu těsně za pokutovým územím postavil Eze a překrásnou ranou rozvlnil síť za zády Mesliera podruhé.

Bielsovi svěřenci ovšem nesložili zbraně a o chvíli později se jim podařilo vrátit do zápasu. To když Klich v pokutovém území přiklepl míč opět Bamfordovi, ten si tentokráte ofsajdové postavení pohlídal, jedním dotekem si míč připravil a druhým jej neomylně poslal do sítě. Když už to vypadalo, že Leeds půjde do kabin s jednobrankovým mankem, plány mu narušila pořádná porce smůly. Centrovaný míč Aanholta z levé strany si totiž smolně do vlastní týče tečoval Helder Costa.

Krátce po startu druhé půle mohl utkání zdramatizovat záložník Harrison, jeho zakončení po rohovém kopu ovšem o dobrý metr a půl nebylo přesné. V podání Crystal Palace zase pálil velmi aktivní Eze, tentokráte však neměl přesně seřízená mířidla. Pětadvacet minut před koncem se blýskl domácí brankář Guaita, když prudkou přízemní střelu Harrisona dokázal vytěsnit na rohový kop. A když se Leedsu stále nedařilo zdramatizovat průběh utkání, udeřilo nakonec na straně druhé - Zaha si z levé strany navedl míč až na hranici vápno a přesnou přihrávkou našel přímo v srdci obrany trestuhodně neobsazeného Ayewa, který si již se zakončením věděl rady.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ociš

Tak ten VAR. ať s tím jdou někam. Pokud se to správně nenastaví v nějakých rozumných mezích tak říkám VARu ne! Zabíjí to fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele