24. kolo
13.02.2021 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Selhurst Park (© AFP)

Burnley naprosto zaskočilo Crystal a v Londýně vyhrálo snadno o tři branky

Burnley v předchozích třech ligových duelech nevyhrálo a vybojovalo jen jednu remízu, navíc v úterý vypadlo z FA Cupu s druholigovým Bournemouthem (0:2). Nicméně teď v Londýně předvedlo vynikající výkon a hlavně díky dvěma trefám z úvodní desetiminutovky zdolalo odevzdaný Crystal po výsledku 3:0. V boji o záchranu proto získalo nesmírně cenné body a v tabulce mu patří šestnáctá pozice se šestadvaceti body.

Před osmnáctou sestupovou příčkou Fulhamu si vytvořilo osmibodový náskok a právě s tímto protivníkem se utká již ve středu v dohrávce 17. kola. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona nedokázali odčinit nedávný neúspěch s Leedsem (0:2) a v Premier League se nacházejí na čtrnáctém místě s devětadvaceti body. Hosté vstoupili do tohoto sobotního střetnutí naprosto fantasticky a již po necelých pěti odehraných minutách vedli.

První větší možnost zápasu přetavil v úvodní gól zkušený třicetiletý islandský útočník Jóhann Gudmundsson, jelikož využil parádního centru Pieterse z pravého křídla a nepříliš povedeného odkopu Milivojeviče. Míč si vzápětí nevadl do ideální palebné pozice a nakonec parádně zavěsil ke vzdálenější konstrukci. Neuběhlo ani dalších pět minut a mírný outsider senzačně vedl už o dvě branky.

Jay Rodriguez se po výtečně zahraném rohovém kopu od McNeila zjevil ve středu brankového území a svou prudkou hlavičkou usměrnil balón přímo k levé tyči mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Guaity. FC svého soupeře k ničemu nepustilo až do poločasové přestávky a ihned zkraje druhého dějství přidalo definitivně pojistku.

O jeho třetí zásah se totiž postaral obránce Matthew Lowton. Ten na levé straně předvedl parádní sólo přes dva protihráče, pak si přenádherně narazil míč s Rodriguezem a svůj závěrečný volej náramně uklidil k protější tyči. Otřesený Crystal se až do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohl a k bodovému zisku měl tentokráte hodně daleko.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele