37. kolo
19.05.2021 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Nicolas Pepe (© AFP)

Arsenal přehrál Crystal Palace a je ve hře o poháry

I díky zaváhání největšího rivala Tottenhamu nadále trvá naděje Arsenalu na účast v evropských pohárech. Může za to vítězství 1:3 na hřišti Crystal Palace. Na Pépého trefu sice dokázal odpovědět Benteke, avšak v nastavení se ještě prosadili Martinelli a podruhé Pépé.

Po půlhodině mohli jít Eagles do vedení. Townsendův balón se snesl na hlavu Bentekeho, od ní putoval jen těsně nad břevno. Na opačném konci hřiště byl gólmanem zřejmě nedovoleně poslán na zem Saka, domácí celek zachránilo to, že anglický křídelník si na přihrávku nabíhal v ofsajdu.

Právě Saka měl ale přeci jen nakonec prsty v gólu. Parádně zakombinoval s Tierneyem, ten pak odcentroval na Nicolase Pépého, což rezultovalo v úvodní gól utkání. Crystal Palace dokázal srovnat po hodině hry. Mohla za to stará známá nebezpečná souhra z první půle, tentokráte už Christian Benteke dokázal Townsendův centr usměrnit za Lenova záda.

Napínavý zápas se svého rozuzlení nakonec dočkal až v nastaveném čase. V jeho samotném úvodu Odegaard ukázal své perfektní kopací schopnosti, když křížným balonem našel na malém vápně Gabriela Martinelliho. Ten si míč krkolomně posunul a do poloodkryté klece zakončil.

To ještě nebylo vše. Svůj um dokázal ještě jednou předvést také Nicolas Pépé. Křídelník z Pobřeží slonoviny se ujal balónu na pravé straně hřiště, navedl si jej do vápna a i když byl v tísní tří protihráčů, zvládnul na vzdálenější tyč přesně zakončit a upravit na konečných 1:3.

Zatímco pro Crystal Palace a jeho třináctou příčku tento výsledek nic nemění, Kanonýry udržel ve hře o poháry. Evropská liga se jim po výhře West Hamu rozplynula před očima, nicméně pokud v posledním kole proti Brightonu vyhrají a zároveň Everton ztratí na Etihadu a Tottenham v Leicesteru, mohou se těšit alespoň na Konferenční ligu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele