17. kolo
03.01.2021 17:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Chelsea na Manchester City vůbec nestačila a hladce mu podlehla

Tak tohle byl opravdový debakl! Londýnská Chelsea musela zkousnout potupnou porážku z dílny Manchesteru City, kteří předvedli svůj asi nejlepší poločas v tomto ročníku a utkání za 40 minut třemi přesnými zásahy v podstatě rozhodli. Prvních patnáct minut to vypadalo na vyrovnaný souboj, pak ovšem začala řádit trojice De Bruyne, Gündogan, Foden a fotbalisté Chelsea se nestačili divit. Frank Lampard je tak pod pořádným tlakem - jedna výhra z posledních šesti zápasů už závání pořádnou krizí a v médiích se tak začíná spekulovat, zda toto období vůbec anglický manažer přežije. Naopak Pep Guardiola se může tetelit štěstím, jeho svěřenci po delší době zase ukázali jeden ze svých mimořádných výkonů a důrazně tak naznačili, že v boji o titul skutečně mají co říci.

Prvních patnáct minut přitom slibovalo vyrovnanou podívanou, k mírnému překvapení to také byli domácí, kdo měli častěji míč na svých kopačkách. Po deseti minutách vyrobil hrubku hostující brankář Steffen, který chytil Rodriho malou domů a sudí Taylor správně nařídil nepřímý volný kop. Z toho pak po rozehrání pálil Ziyech, obrana hostí však jeho projektil zblokovala na rohový kop. Po čtvrthodině hry se do další nebezpečné ztrátě Rodriho hnal do příležitosti Werner, vracející se záložník Manchesteru City jej však na hranici pokutového území riskantně odzbrojil a měl tak trochu štěstí, že se sudí Taylor nerozhodl odpískat nedovolený zákrok. Pak už se ale o slovo přihlásili hosté a začali na trávníku nevídaným způsobem dominovat.

Do první vyložené šanci se po hezké kolmici Cancela dostal nehlídaný De Bruyne, po rychlém zpracování však překvapivě netrefil o dobrý půlmetr branku. Citizens to však vadit vůbec nemuselo, jen o pár minut později totiž přízemní centr Zinčenka našel na vápně Fodena, ten jej krásně zpracoval a okamžitě ho předložil kolegovi Gündoganovi, který se rychle uvolnil a přízemní střelou z hranice vápna prostřelil Mendyho. Gólman Chelsea si na míč sáhl, k nespokojenosti příznivců londýnského klubu jej ale vytěsnit mimo tři tyče nedokázal.

Jen o dvě minuty později pak bylo z pohledu domácího týmu ještě hůř - to se totiž De Bruyne uvolnil mezi liniemi a krásnou kolmicí nastartoval Fodena, kterého na poslední chvíli zablokoval skluzující Thiago Silva. Balón se však odrazil zpět k belgickému záložníkovi, který s ním vnikl do vápna a přihrávkou mezi nohama Azpilicuety našel na malém vápně nehlídaného Fodena, který ranou na bližší tyč upravil na 2:0. Hráči Chelsea v tu chvíli byli jako opaření a po další hezké kombinaci mohl třetí branku přidat Gündogan, jeho zakončení ovšem Zouma zblokoval.

Přesto se hosté třetího přesného zásahu dočkali ještě do poločasové pauzy. Po volném přímém kopu předvedl hrůzostrašnou hrubici Kanté, který odražený míč poslal pouze na hlavu De Bruyneho, jenž okamžitě nastartoval Sterlinga, který pádil od půlicí čáry sám na Mendyho. Situaci ale nevyřešil zrovna ideálně, sám se vytlačil z ideálního střeleckého úhlu, přesto se však ještě prodral ke střele. Tu však nasměroval pouze do tyče, ovšem měl velké štěstí, že se míč odrazil přesně do dráhy dobíhajícího De Bruyneho, který jej pak dvěma doteky pohodlně dopravil do sítě. Čtvrtou branku mohl domácím do kabin přibalit hlavičkující Foden, který ale branku vysoko přestřelil, neujala se ani patička Gündogana, který ve vyložené pozici mířil těsně vedle.

V druhé půli se domácí zlepšili, Manchester City však hravě kontroloval vývoj utkání a žádné drama nedovolil. Naopak mohl své vedení navýšit - po standardní situaci se na zadní tyči objevil úplně osamocený Rodri, kterého ale fantastickým zákrokem vychytal brankář Mendy. Neujala se pak ani rána Bernarda Silvy, který z hranice pokutového území nemířil přesně. Na druhé straně se do nadějné příležitosti proháčkoval střídající Hudson-Odoi, na hranici malého vápna však nepochopitelně nezakončil a akce tak vyšuměla do ztracena.

Konečnou podobu výsledku dal v nastavení právě Hudson-Odoi, který využil úniku dalšího střídajícího hráče - Havertze - a jeho centr poslal z hranice malého vápna neomylně do sítě. Hostům to však vadit vůbec nemuselo, ze Stamford Bridge si po dominantním výkonu odváží zasloužené tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

https://www.mancity.com/news/mens/club-statement-covid-19-63744930 to vypada dobre, pokud se teda neco nerozjede u chelsea

Reagovat
MCFC_8

Fantazia...hlavne 1.polcas Skoda cisteho konta, ale stoperi klobuk dole, John sa pekne chytil, kto by to bol pred sezonou cakal

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj vzadu je to fakt radost s Rubenem a Johnem, skoda ze Zinchenko trochu zaspal ten nabeh na konci ale kdo se mi moc nelibi posledni dobou je Rodri .. na jeho pozici se ty nepresnosti nevyplaci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele