37. kolo
18.05.2021 21:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost Chelsea (© AFP)

Chelsea se pomstila za FA Cup a porazila Leicester

Jedna inkasovaná branka je vzhledem k průběhu utkání zbytečnou kaňkou, jinak se ale Chelsea dokonale vydařila odveta za sobotní porážku ve finále FA Cupu. "Blues" na svém hřišti nepustili Leicester do mnoha příležitostí a po dominantním výkonu se přiblížili Lize mistrů. "Foxes" se naopak po roce začínají znovu třást.

Domácí zatopili obraně "Lišek" poprvé již ve čtvrté minutě, kdy Werner rozjel rychlý brejk a po jeho přihrávce poslal míč do předbrankového prostoru Chilwell, avšak žádný hráč v modrém dresu již merunu nezasáhl. Za dalších pět minut již Kanté protáhl gólmana hostů Schmeichela. Po 20 minutách už se prosadil dokonce "věčný palič" Werner, jenže útočník Chelsea se nacházel v postavení mimo hru a jeho zásah tedy nemohl platit.

Leicester konečně zahrozil až ve 25. minutě, kdy po rohovém kopu pohotově zakončil Vardy, jenž však přestřelil svatyni Londýňanů. Za Blues kontroval o tři minuty později Mount, který vybojoval zdánlivě ztracený balón a donutil Schmeichela k zákroku. Z následného rohového kopu se k hlavičce dostal Thiago Silva, ovšem mušku již seřídit nestihl. Ve 34. minutě dotlačil Werner podruhé v zápase míč za brankovou čáru, podruhé mu ale sudí Dean odepřel radost, když po zásahu videorozhodčího správně odpískal hru rukou, které se německý fotbalista dopustil.

Blues nicméně v aktivitě pokračovali dál. Ve 37. minutě vypustil volej Mount a Schmeichel byl jistě rád, že nemusel zasahovat. Těsně před přestávkou pak Mount pronikl zprava a před bránou našel Pulisice, jehož v gólovce vychytal Schmeichel. První půle patřila zcela jednoznačně domácím.

Dvě minuty po změně stran už se Chelsea zaslouženě dostala do vedení. Rohový kop Chilwella propadl až k Rüdigerovi, od jehož stehna se kulatý nesmysl odrazil za Schmeichelova záda. Leicester se naopak nadále hledal a ještě hůř bylo hostům po hodině hry, kdy Fofana na kraji pokutového území poslal k zemi Wernera, za což dostali Londýňané k dispozici pokutový kop. Ten s elegancí sobě vlastní zužitkoval Jorginho - 2:0.

Až v 71. minutě se Lišky poprvé trefili mezi tři tyče, když gólman domácích Mendy musel likvidovat pokus Péreze. Pět minut nato už ale hosté snížili rozdíl ve skóre. Ndidi důrazně obral Kovačiće o balón, následně přihrál Iheanachovi, jenž střelou po zemi nedal Mendymu šanci.

V podstatě celou dobu pasivní Foxes najednou sahali po třech bodech, které málem v 90. minutě vystřelil Pérez. Jeho pokusu opravdu mnoho nechybělo a domácí si museli hodně oddychnout, že si míč cestu do sítě nenašel. Vzhledem k průběhu celých 90 minut však ti body zcela zaslouženě zůstaly na Stamford Bridge.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Blackprince

0:1

Reagovat
Dalibor Sladky

dnešné zápasy: 1, X, 2, 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele