14. kolo
21.12.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Burnley díky brankám Barnese a Wooda porazilo Wolves

Burnley se pomalu, ale jistě dostává zase do formy. Po výhře na Arsenalu a remíze s Aston Villou si tentokráte svěřenci Seana Dyche vyšlápli na Wolverhampton, který díky brankám Barnese a Wooda přehráli 2:1 a posunuli se na 16. příčku tabulky, naopak hosté nepotvrdili vítězství s londýnskou Chelsea a okupují 11. pozici.

Od začátku se nehrál příliš pěkný fotbal, k vidění bylo množství nakopávaných míčů, soubojů a především střel z dálky, na vyloženou příležitost si příznivci obou celků museli počkat poměrně dlouho. Až po 15 minutách hry se po centru McNeila uvolnil na malém vápně útočník Wood, zády k brance však balón nasměroval těsně vedle pravé tyče branky hostí. Na druhé straně pálil nebezpečně útočník Neto, brankář Pope ale byl připraven.

Po necelé půlhodině hry se za záda hostujících obránců dostal nabíhající Barnes, ve vyložené pozici však nastřelil pouze Patrícia. O pět minut později už se ale útočník Burnley přece jenom dočkal - Wood vysunul do křídla nabíhajícího Taylora a ten krásným centrem našel na zadní tyči právě Barnese, který tentokráte už protlačil míč do sítě. Do kabin tak Burnley odcházelo s nejtěsnějším vedením.

Na startu druhého dějství předvedl velkou hrubku záložník Neves, míče se zmocnil Brownhill, který na nic nečekal a okamžitě vyslal na branku hostí projektil, který skončil na břevně! O pár minut později se Burnley dostalo dokonce do dvoubrankového vedení. Standardní situaci vrátil na zadní tyči nabíhající Tarkowski zpět do ohně, důležitý osobní souboj pak vyhrál Barnes a z malého vápna následně uklidil míč pod břevno pohotový Wood.

Snížit mohl po hodině hry Neto, jeho hlavička ale šla o pár centimetrů nad břevno. Velkou šanci pak neproměnil ani Podence, který se chytře prosmýkl mezi dvěma obránci, své zakončení ale nasměřoval vysoko nad. Snížit se Wolverhamptonu podařilo až v samotném závěru utkání. To střídající Benson fauloval v pokutovém území útočníka Fabia Silvu a kopala se penalta, ke které se postavil sám postižený a chladnokrevně ji proměnil. Na nic víc už se ale Wolverhampton nezmohl, a tak všechny tři body zůstaly domácím.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele