3. kolo
26.09.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Southampton vyhrál v Burnley, po pěti minutách rozhodl Ings

Souboj dvou celků, které v novém ročníku Premier League čekají na první získané body, vyzněl nakonec lépe pro Southampton. Tým Ralpha Hasenhüttla si z Burnley odváží důležitou výhru 1:0 a ukončil tak dosavadní sérii porážek, zatímco domácí po odloženém prvním kole a prohře s Leicesterem zůstávají stále na nule.

O jediný gól zápasu se hned v úvodu postaral klubový talisman Danny Ings, pro nějž šlo již o třetí zásah sezony. Na druhé straně sice po změně stran dokázal srovnat Chris Wood, ovšem jeho trefa nebyla uznána kvůli postavení mimo hru. Manažer Burnley Sean Dyche tak svůj jubilejní čtyřstý zápas na trenérské lavici vítězně neoslavil.

Osmadvacetiletý Ings byl ostatně před svou plodnou střeleckou kariérou u Saints a méně vydařeným liverpoolským angažmá prošpikovaným zraněními právě hráčem Burnley a proti svému někdejšímu klubu se prosadil již v zahajovací pětiminutovce. Chytrá zpětná přihrávka Che Adamse nachytala obranu Clarets v čele s obráncem Dunnem a Ings nabídnutou příležitost chladnokrevně proměnil. Jak se nakonec ukázalo, právě tato střela byla jedinou ze strany hostí, která nejen skončila v síti, ale vůbec trefila prostor mezi třemi tyčemi branky Nicka Popea.

Hosté pokračovali v herní převaze i nadále a mohli brzy skórovat znovu, jenže aktivní Adams nedokázal zkrotit Bertrandův centr a poslal svůj pokus příliš vysoko. To domácí se k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky za celou první půli nedostali a nedočkali se ani pomoci videorozhodčího, jenž přezkoumával Woodův pád po souboji s Bednarkem, jen aby rozhodl v neprospěch útočníka Burnley za hraní rukou.

Bezprostředně po změně stran již Clarets brankáře McCarthyho prověřili, ale Woodova hlavička pro gólmana Saints ani pořádně neprotáhla. Když už se pak australský forvard o deset minut později přece jen prosadil, radost mu pro změnu zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Nejblíže skutečnému vyrovnání tak byl se svou ranou domácí obránce Taylor, ale ani on si na pozorného McCarthyho nepřišel a Southampton si již samotný závěr utkání proti čím dál odevzdanějšímu protivníkovi dokázal pohlídat.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele