22. kolo
03.02.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Citizens přehráli Burnley a upevnili si vedení

Ačkoliv skóre 0:2 nehovoří o žádné drtivé převaze, Manchester City si vítězství na hřišti Burnley pohlídal s velikým přehledem. Brankami se o to zasloužili Jesus a Sterling.

Hosté nastoupili do utkání s obranou čtveřicí Cancelo, Stones, Días a Laporte, jimž kryl záda Ederson. Ve středu hřiště dostalo důvěru trio Silva, Rodri, Gündogan, nejvýše hráli Mahrez, Jesus a Sterling. Na straně domácích dostal příležitost v základu Matěj Vydra, který utvořil útočnou dvojici s Jayem Rodríguezem.

Už ve čtvrté minutě šla Guardiolova družina do vedení. Z levé strany pálil Silva, proti němuž se sice ještě vytáhl Pope, avšak balon vyrazil pouze ke Gabrielu Jesusovi. Tomu už nečinilo žádné potíže usměrnit míč rybičkou mezi tři tyče.

Nedlouho před odchodem do šaten přišla ze strany Citizens trefa číslo dvě. Tentokráte zprava poslal přízemní centr do vápna Gündogan, v malém čtverci už pak Raheemu Sterlingovi stačilo jen nastavit nohu.

Pár minut po návratu z kabin mohl Sterling udeřit znovu. Z levé strany se řítil sám na brankáře, napravo mu ještě nabíhal Mahrez, nicméně střela anglického křídelníka skončila jen na Popeových kopačkách.

Když byla odehrána necelá hodina hry, musel gólman Burnley kapitulovat potřetí. Tentokráte jej překonal Riyad Mahrez, nicméně vinou milimetrového ofsajdu nebyla tato trefa po zásahu VAR uznána.

Manchesterští si i tak pohlídali vítězství a aktuálně jsou na čele Premier League s tříbodovým náskokem a utkáním k dobru. Clarets jsou jen jednu příčku nad sestupovým pásmem, nicméně jejich osmibodový polštář se jeví býti solidním.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

Gol idealne do 30. minuty...0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ta serie nul uz je fakt neskutecna... kdyz si navic odmyslime ten uplne zbytecnej gol od Chelsea. Ruben je proste famozni, to rozhodovani, kdy vi ze to ma proste odkopnout a nezkouset blbosti co nekdy driv delal John/Nico...

Reagovat
El Cid z City

Tohle může bejt hodně těžkej duel,ale i přesto to chce 3b a do duelu s Liverpoolem můžeme jít absolutně klidní.

Reagovat
diastan

0:1

Reagovat
vanGomm

1X.

Reagovat
MCFC_8

Tak tip mi vysiel, aj ked to mohlo byt vyraznejsie...Raheem, Raheem..hrac vyborny, len ma 2 chyby...nevie kopat penalty a robia mu problemy samostatne najazdy na branu, mal to dat pred prazdnu Mahrezovi...ale inak spokojnost, na Anfielde beriem aj bod

Reagovat
t0mmy33MCFC

pri nasi forme a forme Liverpoolu by to chtelo i vic nez bod

Reagovat
Assassin11

chcelo by to konečne vyhrat v liverpoole, ani si nepamätám kedy sme u nich vyhrali

Reagovat
Assassin11

tak som si to pohľadal, v lige sme vyhrali v liverpoole v roku 2003 1:2 anelka dal vtedy 2 góly, tak už by sa ozaj patrilo tam vyhrať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele