37. kolo
19.05.2021 21:15 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool si zastřílel v Burnley a sahá po účasti v Lize mistrů

Liverpool tentokrát neměl v Burnley tolik starostí jako o víkendu na hřišti West Bromwiche a poměrně v klidu si došel pro tři body. K nesmírně důležitému vítězství nasměroval "Reds" již v první půli Roberto Firmino, na něhož po přestávce navázali sváteční střelec Nathaniel Phillips s Alexem Oxlade-Chamberlainem.

Situace v boji o Ligu mistrů tak zůstává zamotaná. Liverpool se o skóre dostal před Leicester a jen bod ztrácí na třetí Chelsea. Pokud se "Lišky" z Leicesteru nerozstřílí, staří Reds, aby v posledním kole uhráli stejný výsledek jako právě pátý tým tabulky.

Blízko otevření skóre byl již ve třetí minutě Mané, jenž však neusměrnil tečovanou střelu Alexandera-Arnolda mezi tři tyče. Poté se ale Liverpool dlouho nemohl dostat do pořádné šance a tak místo Reds zahrozili domácí. Typickou akci Burnley rozjel ve 26. minutě Lowton, jenž dlouhým nákopem vyhledal za obranou hostů Wooda. Útočník "Clarets" ale ve velké šanci trestuhodně netrefil bránu.

Na spálenou příležitost Wooda odpověděl liverpolský trojlístek Firmino-Salah-Thiago, jenže poslední jmenovaný také nesešteloval mířidla. Podobně dopadl nedlouho poté Salah, jenž po úniku pálil nad břevno. Ve 39. minutě byl poprvé zaměstnán brankář Reds Alisson, jehož k zákroku donutil McNeil. Na druhé straně překopl o dvě minuty později bránu domácích Phillips, jenž pálil z voleje po rohovém kopu.

Přesto se Liverpool ještě před přestávkou ujal vedení, Firmino si do pokutového území naběhl na přihrávku od Robertsona a překonal gólmana Burnley Norrise. Ten lovil míč podruhé ze sítě sedm minut po změně stran.Po odvráceném rohovém kopu zůstali Reds v blízkosti pokutového území Burnley, Mané nalezl centrem Phillipse, jenž si přesnou hlavičkou otevřel gólový účet v Premier League.

V 69. minutě se Phillips vyznamenal také při obranné činnosti, když zaskočil za Alissona a na brankové čáře odvrátil hlavičku Meeho, která by jinak znamenala snížení stavu. Místo toho si Liverpool pohodlně dokráčel k výhře o tři branky. V 88. minutě se totiž před bránou Clarets uvolnil k prudké ráně na přední tyč Oxlade-Chamberlain, jenž tak stanovil konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

1:1, 2:1 nebo 0:3, jinym vysledkem tenhle zapas skoncit nemuze.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele