36. kolo
15.05.2021 13:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Leedsu (© AFP)

Leeds zničil Burnley čtyřmi góly

Leeds si nebral servítky a Burnley zničil čtyřmi zásahy. Hned dva z nich obstaral forvard Rodrigo, jenž ve druhém poločase korunoval vynikající výkon celého mužstva pod vedením manažera Marcela Bielsy.

V úvodu hýřili aktivitou domácí, jejich nadšení ale dlouho nevydrželo. Víceméně od desáté minuty, kdy Bamford poprvé prověřil gólmana Peacocka-Farrella, se Leeds častěji pokoušel o vedoucí branku. Na Bamforda se snažil navázat Dallas, avšak ani jeden z jeho dvou pokusů se mezi tři tyče nevměstnal.

Po půlhodině hry našel Phillips po rohovém kopu Struijka, jehož hlavička proletěla jen těsně vedle tyče do zámezí. Těsně před přestávkou už se ale Whites dočkali přesné trefy. Klich při brejku svého mužstva využil ústupu domácí obrany, takže s míčem na kopačce došel až hranici pokutového území, odkud merunu dopravil přesným technickým pokusem do sítě.

Jedenáct minut po změně stran byl blízko vyrovnání Vydra, který se šikovně prodral přes defenzivu United, ovšem jeho střelu vyrazil důležitým zákrokem brankář hostů Meslier. Místo srovnání skóre tak mohl Leeds své vedení za další tři minuty navýšit. Alioski se po rohovém kopu opřel do voleje, jenž ještě tečoval Harrison. Ten si chvíli nebyl jist, zda náhodou nestál v ofsajdu, to však verdikt sudích vyloučil.

Naději pro Burnley mohl v 74. minutě vykřesat Gudmundsson, jenže vynikající Meslier byl znovu proti. A tak o tři minuty později přinesla na druhé straně ovoce spolupráce Harrisona, který vynikající přihrávkou mezi stopery nalezl Rodriga, jenž při koncovce efektivně přehodil Peacocka-Farrella - 0:3. Dvě minuty na to si stejní hráči kombinaci zopakovali a Rodrigo po úspěšné kličce na strážce domácí svatyně zvýšil vedení Leedsu už o čtyři branky.

Clarets se čestného zásahu nedočkali ani po šanci Tarkowskiho, jenž v 83. minutě pálil po rohovém kopu zblízka nepřesně. V závěru ještě odmítl hattrick Rodrigo, a tak se ale United museli do Leedsu vracet spokojeni.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele