11. kolo
05.12.2020 13:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Robbie Brady (© AFP)

Duel Burnley s Evertonem vítěze nepřinesl

Souboj Burnley s Evertonem, jež se v posledních týdnech marně pokoušejí o pravidelný bodový přísun, dopadl tak trochu symbolicky dělbou bodů. Konečný výsledek 1:1 stanovila již první půle, kdy se hned na úvod prosadil domácí Robbie Brady, ovšem v nastavení dokázal srovnat Dominic Calvert-Lewin. Burnley tak zůstává na předposledním devatenáctém místě bod od záchrany, zatímco Everton poskočil přinejmenším dočasně na sedmou příčku.

Přestože se tým Seana Dyche v nové sezoně ofenzivně trápí, v sobotu dokázal skórovat již ve třetí minutě z první vážnější příležitosti. Nepovedený pas Allana vystihl Westwood, přihrál do palebné pozice Bradymu a irský záložník si přízemní ranou k protější tyči připsal první gól takřka přesně po roce, neboť naposledy skóroval 3. prosince 2019.

Hostům chvíli trvalo, než se z nepříznivého úvodu hry vzpamatovali, a paradoxně jim pomohlo i zranění Fabiana Delpha, kvůli němuž Carlo Ancelotti sáhl ke změně formace na 4-3-3. Už předtím byl domácí brankář Nick Pope v akci proti pokusům Calverta-Lewina, Iwobiho a Richarlisona, ovšem v třetí minutě nastavení přece jen inkasoval. Přes Allana a Richarlisona se dočkal prudkého centru Dominic Calvert-Lewin a svým jedenáctým ligovým zásahem sezony zařídil poločasové skóre 1:1. Burnley v tu chvíli mohlo mrzet dvojnásob, že nedlouho předtím mohl navýšit náskok Chris Wood, jehož však v souboji tváří v tvář vychytal brankář Pickford.

Po změně stran mohl otočit vývoj utkání ve prospěch Toffees James Rodríguez, jemuž přiťukl míč Abdoulaye Doucoré, jenže výtečný Pope dokázal svůj tým podržet akrobatickým zákrokem. V závěrečné desetiminutovce se pak musel předvést i Pickford, jehož z bezprostřední blízkosti prověřil opět aktivní Wood. Když v samém závěru neuspěli v zakončení na obou stranách ani Sigurdsson s McNeilem, musely se oba týmy spokojit s jednobodovým ziskem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele