17. kolo
02.01.2021 18:30 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Neal Maupay (© AFP)

Přestřelka mezi Brightonem a Wolverhamptonem neměla vítěze

Velmi zábavný duel se odehrál Brightonu. Tamní "Racci" šli brzy do vedení, ovšem ještě do přestávky vstřelil jejich soupeř z Wolverhamptonu tři branky. V druhém poločase se ale domácím povedlo srovnat skóre. Konečná remíza 3:3 nicméně ani pro jeden celek mnoho problémů neřeší.

Střelecké hody započaly na jihu Anglie ve 13. minutě. Trossard i přes uklouznutí nacentroval z pravé strany před bránu, kde hostující gólman Patrício neodhadl zcela přesně let míče, který tak dříve zasáhl domácí Connolly, jenž poslal Brighton do vedení. Vedení ale vydrželo "Rackům" jen šest minut, kdy hosté zužitkovali již svůj pátý rohový kop v zápase. Semedo po nepovedeném zakončení vrátil balón do ohně, kde se hlavičkou prosadil při standardních situacích pravidelně nebezpečný Saïss.

Náskok mohl domácím vrátit znovu Connolly, avšak Patrício ve 25. minutě tentokrát proti nůžkám irského fotbalisty zasáhl přesně. Za dalších devět minut tak přišla obrátka ve skóre. Neto tvrdě vypálil na brankáře Sáncheze, který merunu vyrazil nešťastně jen do bránícího Burna, od něhož se kulatý nesmysl odrazil do sítě.

Burnovi se závěr první půle vůbec nevyvedl. Ve 44. minutě totiž stoperovi domácích utekl Traoré, kterého Burn poslal k zemi v pokutovém území. Sudí Madley tedy odpískal penaltu pro Wolverhampton, kterou s přehledem proměnil Neves. Hosté si tak do kabin odnesli hřejivý dvoubrankový náskok.

Na rozdíl jednoho gólu však Brighton snížil okamžitě po změně stran. Také hostující Moutinho se dopustil penaltového faulu, když v šestnáctce podrazil Maupaye, který pád na zem lišácky přihrál. Sám faulovaný následně poslal z jedenácti metrů míč přesně doprostřed brány. Patrício však zamířil k tyči, tudíž balón zastavila až síť.

Vyrovnaný stav mohl přijít již v 68. minutě, jenže Webster trefil po rohovém kopu střelu hlavou břevno a dorážka Zeqiriho zblízka přeletěla břevno. A tak se "Racci" dočkal až o dvě minuty později, kdy další rohový kop zužitkoval hlavičkou Dunk. Ve zbylých minutách se dlouho nic nedělo, až v nastavení našel Traoré hlavu Otasowieho, ten ale přestřelil bránu Seagulls. Obě mužstva si tedy nakonec body podělila. Brighton zůstává těsně nad pásmem sestupu, Wolves taktéž sídlí v druhé polovině tabulky, ovšem na svém kontě mají o osm bodů více.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele