6. kolo
26.10.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Karlan Ahearne-Grant (© AFP)

Brighton s West Bromwichem zůstávají po remíze 1:1 těsně nad sestupem

Jedna ze dvou pondělních dohrávek mezi Brightonem a West Bromwichem Albion vítěze nepřinesla. Dlouho měli blíže k tříbodovému zisku domácí, když v závěru první půle přinutili soupeřovu obranu ke kurióznímu vlastenci Jakea Livermora, jenže svěřenci Slavena Biliće po změně stran předvedli podstatně kvalitnější výkon a sedm minut před koncem dokázali po zásluze srovnat na konečných 1:1 zásluhou Karlana Granta, pro nějž šlo o první zásah v novém dresu od svého letního příchodu.

S dělbou bodů tak nemůže být příliš spokojena ani jedna strana - zatímco Brighton stále čeká na své první domácí vítězství, West Brom si doposud ligový triumf nepřipsal na žádném stadionu a zůstává jen těsně nad pásmem sestupu. Oba týmy kvůli tomu shodně zůstávají jen těsně nad pásmem sestupu na šestnáctém a sedmnáctém místě.

První půle patřila jednoznačně favorizovaným domácím, kteří zdánlivě skórovali již po čtvrthodině hry, avšak trefu Maupaye rozhodčí neuznali kvůli postavení mimo hru. Chvíli nato měl útočník Brightonu průlom skóre opět na dosah, ale ztroskotal na noze brankáře Johnstonea.

Gólman birminghamského klubu se poté musel činit i proti dvěma pokusům Leandra Trossarda a držel tak svůj tým nad vodou, ovšem pět minut před odchodem do kabin jej nakonec paradoxně překonali jeho vlastní spoluhráči. Lampteyho přízemní centr do malého vápna natropil v defenzivě Baggies takový zmatek, že Branislav Ivanovič odpálil míč jen do svého spoluhráče Livermora, od nějž se míč odrazil za brankovou čáru.

Druhá půle však probíhala ve zcela opačném gardu a najednou to byli hosté, kdo diktoval tempo hry a vytvářel si nebezpečné šance. Pokusy zdálky v podání Gallaghera, Pereiry či Krovinoviće ještě úspěch nepřinesly, ovšem sedm minut před koncem základní hrací doby se West Brom přece jen za svou aktivitu dočkal odměny. Robinsonův ostrý přízemní centr našel přesně uprostřed šestnáctky volného Granta, jenž měl dostatek prostoru si míč zpracovat a tvrdě jej napálit pod břevno.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prichod Wellbecka a objevila se jen expreska ?!

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele