3. kolo
26.09.2020 13:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

ManUnited s velkým štěstím uspěli na půdě Brightonu

Manchester United nebyl daleko od další blamáže a ztráty bodů. Nakonec však Rudí ďáblové vezou z Brightonu vítězství, přestože dost možná sami neví, jak tříbodového zisku. Většinu zápasu hráli lépe domácí, kteří si také vypracovali kvantum šancí, jenže fotbalový bůh přál Red Devils.

Seagulls pálili jedna báseň, ale hned čtyřikrát orazítkovali brankovou konstrukci. Několikrát pak ztroskotali na opět výborně chytajícím Davidu De Geovi. Když už se Brighton dočkal vyrovnání, přišel v nastaveném čase nečekaný a velice tvrdý direkt z kopačky Bruna Fernandese.

V základní jedenáctce Racků nastoupila místo Bissoumy, jenž v minulém kole obdržel červenou kartu, letní posila z Liverpoolu Lallana. Na straně United dostal místo Fosu-Mensaha přednost na pravém kraji obrany Wan-Bissaka. V záloze pak došlo ke dvěma změnám, když místo McTominaye s Jamesem vyběhli na hřiště Matić a Greenwood.

Poprvé se skóre mohlo měnit po deseti minutách hry, kdy domácí Trossad napřáhl zpoza pokutového území a levou nohou poslal balón do tyče. Rudí ďáblové se probouzeli pomaleji a až v sedmnácté minutě vyslal první zdravici brankáři Brightonu Ryanovi Greenwood. Za další dvě minuty hledal Fernandes centrem Martiala, ten sice na míč nedosáhl, i tak ale kulatý nesmysl málem zapadl k tyči Ryanovy svatyně.

Po dvaceti minutách hry se znovu předvedl Trossard, jenž podruhé trefil tyč, tentokrát tu druhou. Ve 30. minutě zase hlavičkoval Webster a gólman United De Gea se musel činit, aby jeho pokus vytěsnil nad břevno. Brighton zahájil duel lépe a za svou aktivitu byl nakonec odměněn. Fernandes ve 38. minutě zavadil o nohy Lampteye, načež sudí Kavanagh nařídil penaltu pro Seagulls. Nařízený kop s "panenkovkou" lehkostí proměnil Maupay - 1:0.

Do přestávky však bylo vyrovnáno. Fernandes ve 43. minutě rozehrál standardní situaci na zadní tyč, kde Matić vracel balón do ohně a od nešťastně bránícího Dunka se meruna odrazila do sítě. Obrat chtěl záhy dokonat Matić, avšak z uctivé vzdálenosti jen připsal Ryanovi zákrok do statistik.

Krátce po změně stran chtěl domácí Connolly po kontaktu s Pogbou vymodlit další penaltu pro Racky, což mu nejprve Kavanagh sežral, avšak po zhlédnutí záznamu svůj verdikt odvolal. V 52. minutě se prosadil Rashford, ale i zde zaúřadoval videorozhodčí, který odhalil, že útočník Manchesteru se v době přihrávky od Greenwooda pohyboval v ofsajdu.

Rashford si tak svůj hvězdný moment připsal až za další tři minuty. Nejprve dostal pas od Fernandese, následně si pohrál s Whitem a i za pomoci Dunkovy teče dokončil své představení gólem. Seagulls málem opověděli pět minut nato, jenže March opět rozezvonil jednu z De Geových tyčí. Maupay za dalších osm minut již trefil prostor mezi třemi tyčemi, ale De Gea se nenechal zaskočit.

V 76. minutě se konstrukce De Geovy brány opět rozezvonila. Střídající Jahanbakhsh přenesl hru na levou stranu, odkud Trossard pálil do břevna. O dvě minuty později střílel March pouze na tribunu. Racci spustili v nastaveném čase tlak, který ve třetí minutě času navíc málem vyústil v branku, ovšem Trossarda zblízka bravurně vychytal De Gea.

Dvě minuty na to už ale Manchester kapituloval. Pas z pravé strany propadl na zadní tyč ke zcela volnému Marchovi, jenž pohodlně hlavičkoval do brány. Jenže United se ještě jednou vydali na zteč: Maguirovu hlavičku odvrátil na brankové čáře March, ale videorozhodčí odhalil, že pokus Maguira tečoval Maupay rukou. Kavanagh tedy nařídil penaltu tentokrát pro Rudé ďábly, o jejichž vítězství rozhodl precizním kopem Fernandes.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United nejvíc protlacovanej anglickej tým hnus, jak můžou mít penaltu, když je odpiskany konec zápasu, komedie

Reagovat
Vsadim gule

Seš dobrý máslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Drz hubu, jste marňaci měla to být remíza

Reagovat
Vsadim gule

Tak spal vesechny manžestráky co máš doma a dej si něco na uklidnění

Reagovat
smazaný uživatel

Drz piču a nerikej mi co mam delat, smrade

Reagovat
Vsadim gule

Sry...od toho mas mámu...

Reagovat
smazaný uživatel

A dost! Vrážím mezi vás pořádek!

Reagovat
Devil

Tady tomu někdo očividně nerozumí

Reagovat
Rezan

To je úvod sezony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele