37. kolo
18.05.2021 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Dan Burn (© AFP)

Kolaps Citizens. Proti Brightonu ztratili dvoubrankové vedení a prohráli

Hned pět branek bylo k vidění v zápase předposledního kola Premier League mezi Brightonem a Citizens. Překvapivě se z vítězství 3:2 radovali domácí, přestože po trefách Gündogana a Fodena prohrávali. Dlouhé přesilovky k obratu využili Trossard, Webster a Burn.

Pep Guardiola nechal odpočívat například De Bruyneho, ve středu hřiště tak nastoupili Silva, Rodri a Gündogan, útočné trio tvořili Mahrez, Torres a Foden. Obrannou čtveřici před Edersonem postavil ve složení Cancelo, Stones, Días a Zinčenko.

Hned ve druhé minutě padla úvodní branka. Mahrez si na pravé straně poradil se dvěma obránci a odcentroval na zadní tyč, kde se gólově prosadil nikým nehlídaný Ilkay Gündogan. Brzy však pro hosty nastala komplikace. Cancelo totiž poslal k zemi unikajícího Welbecka, za což po zásluze uviděl červenou kartu.

Domácí toho během první půle nedokázali využít, naopak nedlouho po návratu ze šaten se bledě modří radovali z druhého zásahu. Po levé straně si od poloviny hřiště dotáhl míč až do vápna Phil Foden, který také umístil svou střelu přesně na vzdálenější tyč mimo dosah gólmana.

Na to už Seagulls dokázali zareagovat a bleskově snížili. ve vápně si zleva navedl míč Leandro Trossard, jenž vykoupal obránce dvěma naznačenými střelami, a tou skutečnou už pak rozvlnil síť. Ederson na míč nedosáhnul.

A Brighton ve své honbě za co nejvyšším bodovým ziskem pokračoval. Ve dvaasedmdesáté minutě přilétl do vápna centr z pravé strany z kopačky Große, nejlépe se zorientoval a nejvýše vyskočil Adam Webster, jenž přesnou hlavičkou k tyči srovnal gólový účet utkání.

A bleskově už modro-bílí dokonce vedli. Na svědomí to měla výtečná kombinace, díky níž stanul Daniel Burn sám před Edersonem. Brazilský gólman jej sice dokázal vychytat, avšak na následnou dorážku z krkolomné pozice nedosáhl ani on, ani dva obránci na brankové čáře.

V nastaveném čase pak mohli Citizens přeci jenom urvat alespoň bod. Jesusovu ránu vyrazil Sánchez, dorážející García kopnul do balónu sice prudce, avšak nepřesně. Brighton se tak díky tomuto vítězství posunul o dvě příčky na aktuální patnácté místo, náskok mistra z Manchesteru na městského rivala se snížil o jeden bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele