1. kolo
14.09.2020 21:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Chelsea herně nepřesvědčila, přesto ale zvítězila

Chelsea nakonec své úvodní klání nové sezóny zvládla, byť herně tedy vůbec nepřesvědčila. Brighton podal bojovný a srdnatý výkon, po většinu času byl dokonce lepším celkem, ovšem svou převahu nedokázal přetavit v branky. Naopak Chelsea z pěti přesných střel vytěžila tři branky, díky čemu může slavit premiérové vítězství. Pro fanoušky Blues byl největším pozitivem Timo Werner, který při svém debutu naznačil, že by obranám ostatních celků mohl nadělat pořádný kopec starostí.

Brighton začal aktivněji, svého věhlasnějšího soupeře aktivně napadal a prakticky jej vůbec nepouštěl do hry. Aktivní byl především pravý bek Lamptey, který v zimě do Brightonu přišel právě z Chelsea a svému bývalému celku od prvních minut ukazoval, čeho všeho je v ofenzivní činnosti schopen. Levý bek hostí Alonso mu nestačil rychlostně, a tak mohl jen přihlížet sérii centrů od tohoto talentovaného beka, které naštěstí pro Chelsea nevedly k vážnějším šancím. Naopak Chelsea svou první vážnější akci okamžitě přetavila v branku - špatnou rozehrávku Alzateho vystihl Jorginho, který okamžitě do brejku vyslal Wernera, který byl podražen brankářem Ryanem a kopala se penalta. K té se postavil Jorginho a bez větších potíží poslal hosty do vedení. Obraz hry se ale ani tímto momentem nezměnil a vyrovnat mohl o pár chvil později Maupay, který si naskočil na další parádní centr Lampteyho, ovšem balón na úrovni značky pokutového kopu trefil trestuhodně ramenem.

Pokud příznivci Blues doufali, že poločasová přestávka jejich ovečky probudí, pak se šeredně mýlili. Byl to totiž Brighton, kdo na svého soupeře vlétl, a hned zkraje druhého dějství měl několik solidní příležitostí ke skórování. Nejprve se na bližší tyči po centru Marche objevil nehlídaný Connolly, v těžké pozici však míč nenasměroval mezi tři tyče. Tentýž hráč zahrozil i o dvě minuty později, jeho střelu však dokázala obrana Chelsea zblokovat. Vyrovnání tak přišlo až v 53. minutě, kdy zpoza vápna napřáhl Trossard a brankář Kepa předvedl další z řady svých nejistých zákroků, když si míč nechal pod rukou proklouznout do sítě.

Remízový stav však Brighton neudržel dlouho, již za 2 minuty totiž z 25 metrů napřáhl Reece James a nechytatelnou pumelicí vrátil hostujícímu týmu vedení. Vyrovnat mohl stoper Dunk, který se po přímém kopu zjevil na zadní tyči zcela osamocený, z malého vápna však svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče. A Brighton za to byl opět potrestán - v 65. minutě si na rohový kop Jamese počíhal Zouma a jeho nepříliš důrazné zakončení smolně protečoval do sítě stoper Webster. Do konce duelu se pak již nic důležitého nestalo a Blues si tak dokráčeli pro svou první výhru v této ligové sezóně.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že se ta mašina dneska rozjede!!! 1:3 win chelsea

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Kai, Giroud)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele