22. kolo
03.02.2021 21:15 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Jesse Lingard (© AFP)

West Ham přehrál Aston Villu, Souček opět pálil ostrými

Tomáš Souček opět ukázal, v jaké herní pohodě se nachází. Český záložník otevřel svým gólem střelecký účet utkání, které West Ham nakonec dovedl do vítězného konce. K porážce Aston Villy výrazně přispěl též Jesse Lingard, jenž si připsal své první dvě branky v dresu "Kladivářů".

Poprvé se Souček dostal do akce ve dvanácté minutě, kdy i v pádu přihrál míč Antoniovi, jehož střelu však zkrotil brankář Martínez. Za další tři minuty zasahoval gólman domácích úspěšně proti čerstvé posile West Hamu Lingardovi i následnému pokusu Benrahmy. Po dvaceti minutách konečně zahrozila též Aston Villa, když po centru Cashe hlavičkoval nad břevno Watkins.

Ve 27. minutě mohl Watkins potrestat špatnou rozehrávku soupeře, jenže střelu ke své smůle otřel o tyč. Po půlhodině hry se k zakončení dostal na druhé straně Souček, tentokrát ale ještě mířil nepřesně. Totéž platilo o střele Antonia pět minut po změně stran. Minutu poté už to ale přišlo. Antonio zpracoval balón pro Benrahmu, ten vyslal dopředu rozběhnutého Součka, který křižnou přízemní střelou poslal West Ham do vedení.

Pět minut nato vedli hosté již o dvě branky. Antonio při protiútoku přenesl hru nalevo na Lingarda, který svůj volej procedil přes rukavice marně se natahujícího Martíneze. V 59. minutě mohl náskok Hammers ještě víc navýšit Antonio, ovšem po přihrávce od Frederickse přestřelil bránu Aston Villy. Smůlu měl útočník West Hamu i za další tři minuty, kdy mu po pasu Cresswella překazil těsně před brankovou čárou obětavě zasahující obránce Mings.

Domácí pro závěrečné minuty prostřídali a okysličení přineslo ovoce v 81. minutě. Grealish vyslal ideální pas na Watkinse, jenž v pádu překonal brankáře hostů Fabiańskiho a snížil stav utkání. Jenže o dvě minuty později vybojoval Souček míč ve středu hřiště, Antonio jej při rychlém přechodu do útoku předložil Lingardovi, jenž překvapil nesoustředěného Martíneze - 1:3.

Autor: Ondřej Vaculík / BBC

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 COYI

Reagovat
OnlyWHU

a jeden navrch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Liverpool zapomenut. Po výborným a vyspělým výkonu jsme přejeli soupeře, který chtěl být překvapením letošní PL. Chyba lávky, překvapení jsme my. Fantastický debut Jesse Lingarda a klobouček Moyesovi za jeho odvážnou nominaci. Neuvěřitelnej pohled na tabulku! A může být ještě líp! COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
Noustress

docela prdel, že tým ktorý som radil v predsezonnom preview na 18. miesto je na tom s prehladom najlepšie z Londýnskych klubov Villi mi je luto tie pohare si zalužia obaja

Reagovat
duloig

Lingz 2 góly,oujéééé

C O Y I !!!!

Reagovat
kolouch

Nebal bych se tohle vitezstvi nazvat dominantnim. Jestli jsem mel proti Liverpoolu k Moyesovi vyhrady, tak tady hluboce smekam. Postavit Lingarda? Asi nejsem jediny, komu z nej spadla brada. Postavit na Grealishe dva prave obrance? Majstrstyk K tomu fantasticky vykon Soucka, Antonia a vlastne celeho tymu. Jsem mile prekvapen a jdu si zase vyfotit tabulku

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci,uz nic nepisu,bo nemam co dodat.Snad jeste jeden postreh-Benrahma vynikajici taky do obrany,drel celej zapas jako kun.COYI⚒⚒⚒

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

Ze vsech londynskych klubu drzi nejlepsi pozici v jiz 2. 1/2 sezony kladivari

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele