32. kolo
21.04.2021 21:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Man City rychle otočili zápas s Aston Villou a blíží se k titulu

Družina manažera Pepa Guardioly sice zahájila utkání s Aston Villou katastrofálně, rychle se ovšem oklepala a ještě do přestávky stanovila konečný výsledek zápasu. Manchester City se tak po dalším zisku tří bodů již téměř dotýká trofeje pro vítěze Premier League.

Domácí přitom prožili úvod jako z říše snů. Krátce po výkopu poslal Mings dlouhý pas na Watkinse, ten přihrál před bránu McGinnovi, jenž po 20 sekundách poslal "Villans" do vedení. A celek z Birminghamu nadále pokračoval v aktivní hře a hosté dlouho nevěděli, kde jim hlava stojí. Pokusy Traorého a Watkinse nicméně obránci Manchesteru zablokovali.

Gólman Aston Villy Martínez se poprvé musel činit ve 20. minutě, kdy jej prudkou přízemní střelou prověřil Mahrez. Dvě minuty nato už ale "Citizens" rozvlnili síť. Krásnou akci, která se jistě zařadí do zlatého fondu probíhající sezony, rozjel Foden přenesení hry napravo k Mahrezovi, ten rozběhl Silvu, který před bránou našel znovu Fodena a mladý Angličan uklidil míč přesně k tyči - 1:1.

Villans mohli odpovědět ve 28. minutě, kdy brankář Manchesteru Ederson uklouzl při odkopu od brány, avšak rychlý brejk domácích zakončil Ramsey pouze ránou do boční sítě. A tak se hosté mohli o dvanáct minut později ujmout vedení. Silva po rohovém kopu vrátil balón před bránu, kde si na centr naskočil Rodri, jenž předčil vyběhnutého Martíneze a hlavou zařídil obrat ve skóre.

Jenže ještě před odchodem do kabin si Citizens situaci zase zkomplikovali. Stones totiž tvrdě nakopl unikajícího Ramseyho, a byť stoper hostů původně viděl jen žlutou kartu, rozhodčí Bankes po zhlédnutí videozáznamu nakonec svůj verdikt přehodnotil a Stonese rovnou vyloučil ze hřiště.

Jedenáct minut po změně stran ale domácí o svou výhodu přišli. Cash totiž po ztrátě míče fauloval Fodena, a jelikož viděl v utkání již druhou žlutou kartu, musel podobně jako Stones předčasně do sprch.

S úbytkem hráčů se snížilo také množství příležitostí. Ve druhé půli stojí za zmínku jen dalekonosné pokusy hostující Fodena, Zinčenka a Gündogana, z nichž však ani jeden nemířil mezi tři tyče. Aston Villa už se z deseti hráči na hřišti také nezmohla na větší odpor.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

nebude to jednoduche, ale chtelo by to prihodit jednu vyhru, vzhledem k tomu, ze zapas na Crystal Palace mezi zapasy s PSG asi Pep zase odepise jak s Leedsem, tak ta liga bude jeste napinava ...

Reagovat
MCFC_8

Musi sa pretocit zostava...Sterling a Mendy ani za boha zaklad...a Rubena aspon v tomto zapase tiez posetrit

Reagovat
MCFC_8

Uvod sme zaspali, ale inak celkom dobry vykon, o 3 body blizsie k titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele