6. kolo
23.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bamford hattrickem sestřelil Aston Villu a nepustil ji do čela Premier League

Velkou šanci dostat se do čela Premier League promarnila Aston Villa, která doma podlehla Leedsu. Po bezbrankovém úvodním dějství se za hosty rozstřílel Patrick Bamford a svým prvním hattrickem v nejvyšší soutěži zajistil vítězství družiny Marcela Bielsy.

Hosté z Leedsu začali aktivněji a úvodní dvacetiminutovka patřila jednoznačně jim. Svými centry ohrožoval obranu Villans severomakedonský bek Alioski, ale útočníci Bamford s Rodrigem je nedokázali přetavit v gól.

Aston Villa se dokázala probrat z úvodní letargie a byla kousek od úvodní trefy zápasu. Ayling byl obrán na pravé straně o míč Watkinsem, jehož centr se přes Trezegueta dostal až k na zadní tyči zcela volného Grealishe, který už dokonce překonal brankáře brankáře Mesliera, ale toho na brankové čáře zastoupil původní hříšník Ayling a míč odkopl pryč.

V závěru prvního poločasu ještě mohl Leeds vstřelit gól do šatny. Jack Harrison zavelel k protiútoku a po levém křídle zatáhl míč až k pokutovém území domácích, odkud poslal přesný přízemní centr na Bamforda, ale ten ani svou druhou šanci v utkání nedokázal proměnit.

Po změně stran to byli zase domácí, kteří mohli strhnout vedení na svou stranu. Grealish se po krásném sólu prokličkoval až do střelecké příležitosti, ale jeho střelu k tyči vytěsnil připravený Meslier. Úspěšný byl mladý francouzský brankář i v 54. minutě proti Konsovu zakončení po rohovém kopu.

Hned o pár vteřin později byly neproměněné šance potrestány na druhé straně hřiště. Do zakončení se po dalším úspěšném protiútoku Leedsu dostal Rodrigo, jehož střelu brankář Martinez vyrazil pouze k volnému Bamfordovi, který bez problémů trefil odkrytou bránu.

Inkasovaný gól domácí tým zaskočil a Leeds po necelé čtvrthodině skóroval podruhé. Klich se protáhl s míčem středem hřiště a přihrál jej na hranici pokutového území Bamfordovi, který měl dostatek času připravit si jej na střelu a ukázkově vymetl růžek Martinezovy brány.

Dílo zkázy pro domácí dokonal Bamford v 74. minutě, kdy se po Costově přihrávce dobře zorientoval mezi obránci přesnou střelou do dolního rohu zkompletoval hattrick. Bamford dal svůj první hattrick v Premier League, tři góly v jednom zápase dal naposledy před dvěma a půl lety ještě v dresu Middlesbrough právě Leedsu.

Autor: Martin Jedlička / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
LeedsUnited

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady 1 není o čem

Reagovat
LeedsUnited

a je to jasná 2!

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

villa 1,5+ gola

Reagovat
smazaný uživatel

V zimě Bramford zpátky do Chelski?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele