19. kolo
13.05.2021 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villa Park (© AFP)

Everton opět nevyzrál na Aston Villu a zůstává před branami Evropy

Everton ani na druhý pokus nedokázal zdolat Aston Villu a propásl možnost dostat se na pozice zajišťující postup do evropských pohárů. "Toffees" si ve Villa Parku zřejmě vypracovaly více gólových šancí než domácí, avšak žádnou z nich nevyužily a z hřiště 11. mužstva tabulky vydolovaly pouze bod za bezgólovou remízu.

Brankáře Evertonu Pickforda rozehřála slabá střela Traorého z první, gólmana domácích Martíneze zase prvně prověřil obdobně razantní hlavičkou Calvert-Lewin. V 17. už Pickford jen pozoroval, jak hlavička Mingse po rohovém kopu proletěla těsně vedle tyče do zámezí. Nepřesně pálil po 20 minutách hry také El Ghazi, jenž přestřelil svatyni Toffees.

to Sigurdsson ve 30. minutě nalezl z přímého kopu cíl, ovšem Martínez snadno ukryl míč do rukavic. Po změně stran rozproudil vzduch Calvert-Lewin, jenž se dostal za obranu Aston Villy, z úhlu jej ale vychytal Martínez, načež sudí stejně odpískal postavení mimo hru. V 51. minutě nacentroval Sigurdsson z volného kopu na nabíhajícího Godfreyho, proti jehož zakončení z úhlu musel Martínez zasáhnout u přední tyče.

Po hodině hry zkusil štěstí ze standardní situace domácí El Ghazi a donutil Pickforda k zákroku. Na druhé straně vypadala v 69. minutě velmi slibně příležitost Gomese, který si udělal prostor pro střelu z hranice pokutového území, odkud však trestuhodně přestřelil. V závěru mohl rozhodnout Calvert-Lewin, jenže jeho hlavičku po centru od Digneho vychytal Martínez.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele