23. kolo
06.02.2021 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ollie Watkins (© AFP)

Souboj Aston Villy s Arsenalem rozhodl gól Watkinse z druhé minuty

Poté, co Arsenal v obou vzájemných zápasech podlehl Wolverhamptonu, kapituloval totožným způsobem i s Aston Villou. Birminghamský celek po výhře 3:0 na Emirates Stadium obdobně dominantní výkon tentokráte nepodal, ovšem díky brzké trefě Ollieho Watkinse po chybě v rozehrávce soupeře se ujal vedení, jež do konce zápasu nepustil a výhrou 1:0 přiživil své nečekané pohárové naděje.

Při absenci vykartovaného Bernda Lena se poprvé v novém dresu "Kanonýrů" objevila zimní posila z Brightonu Mat Ryan, jenž o čisté konto přišel již po 74 vteřinách hry. Australský gólman již nedokázal napravit špatnou souhru Cédrica s Gabrielem, jíž využil Traoré a našel pohotově v pokutovém území Watkinse, který bez váhání procpal míč do sítě. Ve zbytku zápasu však Ryan svůj tým opakovaně podržel a jen díky jeho spolehlivým zákrokům proti pokusům Watkinse, McGinna či Grealishe zůstával Arsenal ve hře o vyrovnání až do samého konce.

Směrem dopředu se však hosté po celý zápas spíše hledali a nedokázali tak navázat na zlepšené ofenzivní výkony z posledních týdnů. Střelecky byl aktivní obzvláště Nicolas Pépé, ovšem buďto jeho rána skončila těsně vedle, anebo stihl zasáhnout někdejší brankář Arsenalu Emiliano Martínez, jenž si zvládl poradit i s povedeným přímým kopem Xhaky. Zatímco Villans tak poskočili tabulkou vzhůru a na šestou Chelsea ztrácí jediný bod, Arsenal se po dohrání celého kola může propadnout až na třinácté místo.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

1:2/1:3

Reagovat
serunavas

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele