6. kolo
25.10.2020 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Arsenal nevyužil tlak z první půle a podlehl Leicesteru

Poprvé v tomto kalendářním roce se týmu z Premier League podařilo vyloupit Emirates Stadium. Na domácí půdě londýnského Arsenalu uspěl Leicester, který se sice proti favorizovanému soupeři takřka celý zápas bránil a připsal si jen jednu střelu na branku, ovšem právě z ní v závěru udeřil zásluhou známého kata Arsenalu, Jamieho Vardyho.

Jako první hned v samém úvodu zahrozili hosté, když Lenův nedůrazný odkop vracel do odkryté branky Maddison, ale trefil pouze boční sít. To však bylo ze strany Leicesteru za celou první půli všechno a herní převahu měli jednoznačně hráči v červeném v novém rozestavení s třemi záložníky. Ani jedenáct střeleckých pokusů a výrazná převaha v počtu rohových kopů však "Kanonýrům" kýžený průlom skóre nepřinesla, byť k tomu měli v několika případech velmi blízko.

Jen krátce po Maddisonově šanci domácí zdánlivě skórovali, když Ceballosův roh tečoval na přední tyči Lacazette a míč zapadl přesně k zadní tyči. Čárový rozhodčí stejně jako následně jeho kolega u videa ovšem tuto trefu zneplatnili, jelikož Granit Xhaka v ofsajdovém postavení bránil ve hře brankáři Schmeichelovi, byť se sám míče nedotkl.

Domácí to však nijak nepoznamenalo a nadále pokračovali v dominanci, o kterou se tak trochu paradoxně starali především obránci. Do role vrchního tvůrce hry se díky soupeřově pasivitě stylizoval David Luiz, jehož lahůdkové pasy putovaly většinou na nabíhající beky Bellerína s Tierneym, kteří obratem hledali v pokutovém území volné spoluhráče. Nejblíže měla tato taktika k úspěchu na přelomu půlhodiny hry, kdy Tierney po dalším Luizově pasu vyzrál na Castagneho a hledal v malém vápně Lacazetta. Francouzský forvard však ani z bezprostřední blízkosti nedokázal ostrý míč tečovat hlavou do sítě a do kabin se tak v poločase šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran tato strategie Arsenalu dostala pořádnou trhlinu, neboť David Luiz si přivodil potíže se stehnem a musel své místo na trávníku přepustit čerstvě uzdravivšímu Shkodranu Mustafimu. Kromě otupení ofenzivy domácích se však na hře obou celků takřka nic nezměnilo, a tak Brendan Rodgers po hodině hry nasadil Jamieho Vardyho. Právě toto střídání nakonec skutečně hostům přineslo ovoce.

Až v 68. minutě se Kasper Schmeichel dostal znovu do permanence, když jej po Aubameyangově centru prověřil štiplavým volejem Bellerín. Když už se zdálo, že nezáživná druhá půle skončí rovněž bez gólu, udeřili hosté jako blesk z čistého nebe zásluhou dvou střídajících hráčů. Tielemansův kolmý centr na nabíhajícího Ündera nachytal defenzivu domácích a turecký křídelník našel přesně hlavu nabíhajícího Vardyho, pro nějž nebyl problém usměrnit míč do odkryté branky. Pro anglického forvarda šlo již o jedenáctou trefu ve dvanáctém vzájemném zápase proti Arsenalu. Leicester si tak díky jediné přesné střele na bránu za celé utkání odváží z Emirates Stadium cennou výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele